arrow_drop_up arrow_drop_down

Linda Peelen

"Je bent goed zoals je bent!"

18 jaar pedagoog

Linda (1977) is pedagoog en trotse moeder!


Na haar studie Pedagogiek in Amsterdam werkt Linda enkele jaren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. In 2004 komt haar wens uit en opent zij de deuren van Praktijk Sterrekind!


Gericht op hooggevoelige kinderen en rouw- en verliestherapie geeft Linda kindertherapie aan honderden kinderen en ouders. Ze begeleidt veel gezinnen, ook op opvoedkundig en sociaal-emotioneel gebied.


In 2005 start ze in provincie Utrecht als één van de eerste met het geven van kinderyoga. Door middel van vakliteratuur, verschillende cursussen en opleidingen blijft Linda zich ontwikkelen in haar vakgebied. Zo is Linda NLP Master en heeft ze zich verdiept in Mindfulness (voor kinderen).


In 2009 verhuist ze met haar partner vanuit provincie Utrecht naar een heerlijke woonboerderij net over de grens in het landelijke Friesland. Daar wordt ze in 2011 en 2018 moeder van twee prachtige zonen! Samen met haar gezin, hond, poes, kippen en konijnen geniet ze van het leven. 

Linda wil haar vele kennis en ervaring graag met je delen en is momenteel bezig met een aantal schrijfprojecten.


"Ik ben ontzettend dankbaar dat ik inmiddels alweer 15 jaar vele kinderen en hun ouders in Praktijk Sterrekind mag begeleiden en de zon (weer) in hun leven mag laten stralen!"

Online cursus voor jou

Linda schrijft over én voor gevoelige kinderen en hun ouders, zodat meer kinderen in Nederland en België kunnen worden geholpen.

Om meer bekendheid te geven aan het begrip hooggevoeligheid schreef Linda in 2015 het gratis e-book 'Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen'. Welke inmiddels al meer dan 8.000 keer is gedownload.


Al vele jaren kreeg Linda van zowel ouders als professionals de vraag of ze iets papier had staan, zodat ze zelf met kinderen aan de slag konden gaan.

In 2016 ontwikkelde Linda een prachtige online basis cursus 'Hooggevoelig kind? Start bij de basis!' waarmee ouders én professionals die met kinderen werken, zelfstandig in hun eigen tijd en tempo aan de gang kunnen.


Er wordt een grote druk op kinderen (en op ouders) uitgeoefend. De voortdurende stroom van prikkels via internet, televisie en mobiele telefoons, een veeleisende omgeving, verplichtingen bij sportclubs en op school.

Reden voor Linda om in 2017 haar jarenlange kennis en ervaring te bundelen, zodat ouders en kinderen leren hoe te ontspannen. Want door een ontspannen levenshouding voorkom je problemen en los je veel klachten op!

Linda's cursussen 

Lees hier meer over Linda's cursussen en start vandaag nog!