Hooggevoelig kind?
40 tips om je kind te ondersteunen!

Page content

GRATIS E-BOOK
Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen!
Wij hebben ook een hekel aan spam
Linda Peelen
Linda is trotse moeder van een zoon, pedagoog en heeft sinds 2004 haar Praktijk Sterrekind. Ze geeft kindertherapie aan (hooggevoelige) kinderen en biedt ondersteuning op sociaal-emotioneel gebied. Linda is auteur van de online cursus 'Hooggevoelig kind? Start bij de basis!' voor hooggevoelige kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken.

Comment Section

275 reacties op “Reacties e-book


Door Jannie de Jong - van de Boer op 16 november 2015

Wat een mooie beschrijving en zo herkenbaar.
Zeker een aanrader om te lezen.
Ook voor leerkrachten en medewerkers op de kinderopvang een handig hulpmiddel om kennis en inzicht te krijgen over het werken met hooggevoelige kinderen.


Door Yavuz Yildirim op 15 december 2015

Prettig geschreven boek, makkelijk toepasbaar in de praktijk. Verder is het een open en informatief boek. Geen droge woorden maar herkenbare tekst in een mooi geschreven verhaal.
Applaus voor Linda!



Door ria jacobs op 26 januari 2016

Heel fijn gelezen te hebben , zo herkenbaar , en toepasbaar ,bedankt voor hier voor


Door C vd Wal op 2 februari 2016

Prachtig beschreven en erg herkenbaar. Mijn dochter gaat haar spreekbeurt hier over houden om te laten zien waar zij zoal tegen aan loopt op een dag. En wat ook de byzonder mooie momenten zijn met hooggevoeligheid.


Door Linda Peelen op 2 februari 2016

Wat leuk dat je dochter haar spreekbeurt over hooggevoeligheid gaat houden. Veel succes!


Door Hilde Deben op 3 februari 2016

Ik sluit me aan bij de positieve reacties. Ik gebruik de tips uit het boek in mijn klas.


Door Ria op 7 februari 2017

Ja wij hebben er veel aan gehad
Het is fijn om te weten wat het is.
Het was heel duidelijk voor ons.
Dank je wel ik ga zeker je boek kopen


Door dianne op 16 november 2015

Zeer waardevol en herkenbaar. Erg gericht op jonge kind. Tips voor pubers zouden heel fijn zijn.


Door Linda op 19 november 2015

Dank voor je bericht, Dianne. In mijn online cursus komen ook tips en oefeningen voor pubers.


Door Eline op 16 november 2015

Beste Linda,

Ontzettend bedankt voor het E-book! Als ouder van een kind met HSP heb ik heel veel aan het boek gehad. Mijn dochter is nu 12 jaar. Toen zij 4 jaar was gaf een opvang juf mij wat informatie mee over HSP en kids. Volgens de juf had mijn dochter wel heel veel kenmerken had die zij bij HSP kinderen zag.Het bleek dat de juf vaker met HSP kinderen hadden gewerkt. In het begin was ik heel sceptisch maar toen ik begon te lezen herkende ik zoveel van mijn dochter. Ook nu weer na het lezen van jouw boek werkt dit als een eye opener. Ik begrijp nu waarom mijn dochter reageerde zoals ze reageerde en waarom ze zich gedroeg zoals ze zich gedroeg en nog steeds kan ik dingen herleiden en beter mee omgaan.Dus nu nogmaals ontzettend bedankt ik hoop meer van je te lezen of te zien.

Groetjes Eline


Door Ton Groenevelt op 16 november 2015

k heb het boek inderdaad inmiddels gelezen en vond het erg interessant. Als het zo in de toekomst op mijn pad komt, heb ik in ieder geval een waardevol naslagwerk.


Door Bianca op 16 november 2015

Wat heerlijk eenvoudig en herkenbaar geschreven dit e-book. Een aanrader!


Door carolien Wicherson op 16 november 2015

Herkenning en erkenning, helder omschreven tips. Zeer bruikbare informatie! aanvulling: tips voor hoog sensitieve pubers.


Door Linda op 19 november 2015

Fijn te horen, Carolien. In mijn online cursus meer aandacht voor pubers. Dank voor je berichtje.


Door Marije op 16 november 2015

Al eerder heb ik gelezen over hooggevoeligheid en dit is een welkome aanvulling. Wat me trof was het stukje over je kind die 'zich erkent voelt, wat niet betekent dat hij bepaald wat er gebeurd'. Eigenlijk denk ik dat dat voor veel, misschien zelfs alle, kinderen telt. We razen maar door in onze drukke wereld.


Door Linda op 19 november 2015

Dat denk ik ook Marije! Kinderen willen erkenning krijgen en gezien worden, wat niet betekent dat ze 'hun zin' krijgen of bepalen wat er gebeurd. Dit erkenning, het begrip geven dat je begrijpt hoe ze zich voelen daar gaat het om! Dank voor je berichtje.


Door Debbie op 16 november 2015

Hallo Linda,

Wat heb je een prachtig boek geschreven!!! Bestond dit maar in de tijd dat ik jong was en me onbegrepen voelde! Maar gelukkig is mijn dochter in deze tijd jong en krijgt hooggevoeligheid meer begrip in deze maatschappij! Heerlijk!!
Ik heb je boek ook via de Facebookpagina gedeeld met een paar vriendinnen. Zij hebben ook hooggevoelige kinderen! Ook zij waren enthousiast!
Bedankt dat je dit zo toegankelijk hebt gemaakt!!!

Groetjes Debbie


Door Linda op 19 november 2015

Graag gedaan Debbie. Bedankt voor het delen.


Door lieve op 16 november 2015

Een heel praktisch en goed leesbaar boek.
Ik sta al 30 jaar in het kleuteronderwijs en krijg regelmatig te maken met hooggevoelige kleuters. Het is niet altijd gemakkelijk om ouders uit te leggen hoe het komt dat hun kind op bepaalde situaties zo reageert.
Als ik ze dit boek kan aanbevelen wordt er misschien veel duidelijk en kunnen ze hun kleuter beter begrijpen en begeleiden.

In de kleuterklas is hooggevoeligheid meestal een zegen. Ik kan kleuters gemakkelijk aanvoelen, er was zelfs een kleutertje die vroeg of ik helderziende ben.
Dat zijn de mooiste momenten van ons beroep, daar doen we het voor.
Bedankt en doe zo verder.
Lieve


Door Linda op 19 november 2015

De kleuters boffen met zo'n Lieve juf als jij ;-). Succes, Lieve!


Door Magteld op 14 december 2015

Haarfijn uitgelegd!


Door Door Geurdina op 16 november 2015

Hoi Linda,
vind je e- book heel indrukwekkend. Ik kan er veel uit leren.
Bedankt en mocht ik vragen hebben zal ik zeker contact
met je opnemen.

Groetjes Geurdina.


Door Atsma op 16 november 2015

Ik had het boek van Elaine N. Aron al eens gelezen. Voor mij eigenlijk geen nieuwe tips. Het is een mooie beknopte versie voor ouders om te bepalen of hun kind misschien ook hoogsensitief is en wellicht hierin verder te voorzien.


Door joost op 16 november 2015

Dank je linda voor het e- book, ik heb het met belangstelling doorgekeken, heb momenteel geen vragen.
Ik zie alleen dat er veel kinderen en opgegroeide volwassenen te maken hebben met gevoeligheid die moeilijk een plek kunnen krijgen, ik spreek namens mezelf en de mensen die ik om me heen meemaak, ook het harnas wat soms weer gevormd word op de gevoeligheid kan vervolgens weer een probleem of uitdaging vormen, mooi dat je het opneemt voor de kinderen.
Hartelijke groet. Joost


Door mijke op 17 november 2015

Nog niet alles gelezen maar al veel herkenning. Jammer dat vele nog niet klaar is voor dit onderwerp merk ik in mijn omgeving. Ik loop er vaak tegen aan. Ik ga het zeker voort zeggen op scholen enz. Ook deze kinderen en mensen willen gehoord en gezien worden. Bedankt voor deze e book


Door Linda op 19 november 2015

Deel het en vertel je eigen ervaringen aan mensen, zodat er meer bekendheid komt. Dank voor je berichtje Mijke. En succes.


Door Mijke op 25 februari 2016

Op school bij mijn zoon wordt al veel gedaan. Rust momentje aanbieden wanneer kinderen het nodig hebben. Hij heeft altijd een vingerpopje mee. Naar school voor moeilijke momenten. Hij communiceert da via popje met juf. Popje gaat overal mee naar toe. Waar wij nog zoekende naar zijn hoe kan een hsp kind het gemis van een zus verwerken die leeft maar geen contact mee is



Door Kenneth op 19 november 2015

Veel herkenbare dingen gelezen, geeft me goed inzicht in dingen die ik wel wist maar niet kon plaatsen. Ik wil dit graag delen


Door Joke op 19 november 2015

Na een 7 jaar durende nachtmerrie gaat het met onze dochter van bijna 14 eindelijk beter...en dit omdat er respect, herkenning, erkenning en begrip op haar nieuwe school is voor hoogsensitiviteit. Dankjewel voor het schrijven van een helder verhaal en natuurlijk omdat ik het mocht lezen! Het e-book zal ongetwijfeld veel ouders ondersteunen en scholen helpen een weg te vinden in het begeleiden van kinderen met deze eigenschap.


Door Linda op 20 november 2015

Dank voor je bericht, Joke. Wat ontzettend fijn dat je dochter nu na zo'n lange tijd de erkenning krijgt die ze nodig heeft! Fijn dat je dit heb willen delen, want dat is waar veel hooggevoelige kinderen tegenaan lopen in het onderwijs. Alle goeds!


Door Reint Meijer op 19 november 2015

Hoi Linda,
Er staan veel interessante punten in jouw boekje waar we wat mee kunnen. Mijn kleinkinderen zijn ook hooggevoelig en uit het boekje halen wij dan ook veel informatie hoe wij daar mee om kunnen gaan op een prettige manier, maar ook om hen op een goede manier te begeleiden. Ze zijn ook hoogbegaafd en zijn al enkele groepen overgeslagen. We hebben daarin allemaal speciale begeleiding.
Groeten van Reint Meijer.


Door Emmy op 19 november 2015

Wat prachtig. Zo herkenbaar bij twee van mijn kleinkinderen.
Mijn dochter en schoondochter hebben het ook gelezen.
Zij hebben er heel veel aan.
Bedankt 💐


Door tjeu op 19 november 2015

Heel erg bedankt Linda om zoveel mooie informatie gratis te delen. het getuigt ervan dat je zelf ook een heel gevoelige persoon bent en dat je ook beseft dat wat je aan een ander geeft, geef je aan jezelf.
ook is de inhoud erg nuttig voor mezelf en mijn dochtertje.
nogmaals mijn dank om jouw inzichten met ons allen te delen!!

hartegroet


Door Linda op 20 november 2015

Heel graag gedaan Tjeu! Dank je wel.
Hartegroet terug.


Door Monique op 19 november 2015

Wij 'plannen' inmiddels, dankzij jouw ebook echt bewust lantefantmomentjes in!!!! Dankjewel voor o.a déze waardevolle suggestie Linda!!


Door Linda op 20 november 2015

Wat heerlijk te horen, Monique! Geniet!


Door Ben op 20 november 2015

Dank je wel voor je E-book.
Ik heb hem naar mijn kleindochter gestuurd, want die is super-gevoel. Wellicht iets uit haar vorigere levens. Ze zal hier een stukje bij geholpen zijn.


Door Stephan op 21 november 2015

Erg interessant om te lezen. Je haalt er een hoop kemerken uit en (maar dat moet nog blijken 😉) tips om een betere verstandhouding te krijgen met je klein. Top Linda!


Door Ghazal op 21 november 2015

Erg herkenbaar en o zo waardevolle tips!
Dank voor dit kado'tje, wij hebben er hier thuis erg veel aan!


Door Sarah op 22 november 2015

Wat een superleuk boek. Mijn zoontje van 4 is hsp en dat is soms heel moeilijk maar met dit boek helpt het ons een stukje weer vooruit.dankje wel


Door Jerry op 23 november 2015

Kom er achter of je hooggevoelig bent en in welke stroming je zit: druk of teruggetrokken. Voor ons een eye-opener, niet alleen i.r.t. onze dochter maar ook tot elkaar. Bedankt.


Door Linda op 23 november 2015

Fijn te horen, Jerry. Graag gedaan en succes.


Door cobi op 23 november 2015

Door gestuurd naar mijn dochter


Door Miranda Douma op 26 november 2015

Wat een fijn boek begrip tonen en acceptatie.heb er vooral zelf veel moeite mee om mijn dochter te begrijpen en we liggen vaak met elkaar overhoop omdat ze niet luisterd of iets niet mag en dan erg onredelijk kan zijn. En door dit boek voel ik een stuk erkening en kan ik het beter plaatsen en kan ik haar helpen. Bedankt.


Door Linda Peelen op 26 november 2015

Hoi Miranda, wat goed te horen! Pas de tips stap voor stap toe, veel succes.


Door Helga op 26 november 2015

Mooi boek, met zinvolle tips en herkenbaarheid. Dank je wel!


Door Karin op 26 november 2015

Goed om je boek te lezen. Hopelijk komt er nu ook in de media meer bekendheid over hooggevoeligheid. Zodat er meer hulp en begrip komt voor deze kinderen. Mijn ervaring is dat je in deze maatschappij echt moet vechten voor enig begrip.


Door Linda Peelen op 30 november 2015

Dank voor je berichtje, Karin! Samen bekendheid geven helpt enorm, deel mijn e-book gerust op school enz. en hopelijk dragen we met elkaar bij, zodat het vechten niet meer nodig is. Lieve groet!


Door Yvette Root op 28 november 2015

Lieve Linda, wat een prachtig e-book heb je geschreven. Heel herkenbaar voor mijzelf (hoog sensitief) en mijn zoontje van 5 (ook hoog sensitief). Heel fijn te lezen dat er meerdere volwassenen en kinderen hetzelfde voelen als wij doen. Dank je wel! Liefs, Yvette


Door Linda Peelen op 30 november 2015

Heel graag gedaan, lieve Yvette! Heel fijn te horen.
Liefs, Linda


Door Esther op 28 november 2015

Vanuit mijn werk met verstandelijk beperkte mensen vind ik het een prettig boek, met bruikbare tips om mee te nemen!


Door Linda Peelen op 30 november 2015

Geweldig, Esther!


Door D.v.d.kragt op 29 november 2015

Heel duidelijk en goed te volgen. Ik heb een h.p.s. kleinkind en ze heft alle kenmerken. Heel gevoelig en empatisch. Is ze. Ook heel wijs en altijd het naadje van de kous willen weten.


Door Linda Peelen op 30 november 2015

Geniet van je prachtige kleindochter!


Door Roos op 29 november 2015

Ook ik heb het boek aangeraden aan ouders van (hooggevoelige) kinderen van de peuterspeelzaal waar ik werk. Het e-book is duidelijk en herkenbaar geschreven en daardoor heel toegankelijk!


Door Linda Peelen op 30 november 2015

Dank je wel, Roos. Super te horen!


Door Bianca Schoonbergen op 29 november 2015

Wat een mooi, helder boek met concrete situatie voorbeelden en duidelijke tips en uitleg. Veel gelezen al over dit onderwerp maar zoiets als dit ben ik nog niet tegengekomen. Als Hsp moeder van een Hsp dochter heb ik hier veel aan. En ook voor mijn werk op het kinderdagverblijf is dit eigenlijk precies wat ik nodig heb om niet Hsp ouders duidelijkheid te geven over hun prachtige zoon of dochter!
Ontzettend bedankt Linda!


Door Linda Peelen op 30 november 2015

Heel graag gedaan, Bianca. Ik ben blij dat je veel aan het e-book hebt, zowel thuis als in je werk. Dank je wel.


Door Karen op 1 december 2015

Je boek geeft een mooi overzicht. Ik gebruikte al veel van de tips die je beschrijft. Toch is het een mooie reminder en ook een mooi middel om hooggevoeligheid duidelijk te maken naar je omgeving.


Door Door Iris op 3 december 2015

Een ontzettend handig boek met duidelijke tips en herkenningspunten. Bedankt!


Door Linda Peelen op 3 december 2015

Graag gedaan, Iris. Fijn dat je er iets aan hebt.


Door Evelien op 4 december 2015

Ik had al veel gelezen over het onderwerp, maar was nieuwsgierig naar dit e-book. Het is makkelijk te lezen en bevat nuttige info, maar voor mij was het niets nieuws.
Nu maar hopen dat steeds meer leerkrachten hier positief voor open gaan staan!!


Door Rinske op 4 december 2015

Heel duidelijk boek met veel tips, veel hadden wij al van jouzelf geleerd! Niels staat mede dankzij jou stevig in zijn schoenen en natuurlijk zijn er perioden dat hij overprikkeld is maar daar houden wij dan ook rekening mee met het inbouwen van dagen dat hij heerlijk alleen speelt en echt tot zichzelf kan komen. Dit heeft hij ook echt nodig. Nogmaals bedankt voor alles en dit boekje raad ik ook aan veel mensen aan!
Groetjes Rinske en Niels


Door Linda Peelen op 4 december 2015

Wat fijn te horen, Rinske. Dank je wel en groetjes aan Niels!


Door Tineke te Boveldt op 4 december 2015

'Verplichte' kost voor alle oppas oma's-opa's!


Door Angela op 4 december 2015

Wat een fijn boek. En wat heeft het geholpen. Ik had al een bepaald gevoel dat ik een "lijntje" had met mijn dochter. Maar door de tips uit het boek is ze weer wat rustiger geworden. Doordat ik haar nu anders benader. Dat is erg fijn. Haar hoog op de tenenloop is nu ook een stuk minder geworden.

Bedankt


Door Linda Peelen op 5 december 2015

Wat ontzettend fijn te horen, Angela. Heel graag gedaan en ik wens jullie alle goeds!


Door Christine op 6 december 2015

Het bevestigd nog een keer hoe we het beste met onze dochter om kunnen gaan. Het scheelt zo veel ellende als je een aantal tips volgt. Ook is het handig om de leerkracht op de hoogte te brengen dat je een hooggevoelig kind hebt. Mooi boek, fijn geschreven.


Door Sofie op 7 december 2015

Dit boek verwoord alles wat wij opmerken aan ons zoontje van 5jaar. Het voorbeeld van het verjaardagsfeestje en de drukke familiefeesten, de drukke weken in de klas,... Kan zo uit onze ervaring geplukt zijn! Vanaf dat hij 1,5 jaar oud was, knipte de onthaalmoeder al etiketjes uit zijn kleding omdat het zo kriebeltje, sokken met een naadje of schoenen die 'knellen'... Allemaal zo herkenbaar! Bedankt voor dit boek, voor ons een manier om er concreter mee om te gaan en om onze omgeving uit te leggen dat hij niet 'flauw' of 'aanstellerig' is. Groetjes


Door Linda Peelen op 7 december 2015

Goed te horen, Sofie. Ik vind het fijn te horen dat je zoveel herkent. Alle goeds gewenst!


Door Hilde op 7 december 2015

Ik heb tussen alle drukte door eindelijk tijd gemaakt om het boek te lezen. 😉
Zeer interessant boek! Leuke tips om te gebruiken bij mijn kindjes maar zeker ook bij mijn werk in de kinderopvang.
Bedankt!


Door Maurits op 8 december 2015

Mijn dochtertje is nog geen 3jaar, maar qua ontwikkeling ver voor op haar leeftijdgenootjes. Wellicht nog iets te vroeg, maar veel zaken die worden besproken in dit E-Book komen me zeer bekend voor. De tips die hierbij worden gegeven zijn daarom dan ook goed bruikbaar. Het leest in ieder geval makkelijk en begrijpelijk weg. Gaandeweg zal ik moeten gaan ervaren of de tips effect hebben.


Door Linda Peelen op 9 december 2015

Dank voor je reactie Maurits. Het is nooit te vroeg om met de tips te beginnen. Hoe eerder je een goede modus vindt om op een fijne manier met elkaar om te gaan hoe beter ;-). Succes en alle goeds.


Door Jannie van de Beek op 8 december 2015

Met veel belangstelling kennis genomen van het boek "Een hooggevoelig kind".
Zocht herkenning en tips om mijn kleinkind hierin te begeleiden als hij bij ons komt.
En die heb ik gevonden!!!
Mooi positief en duidelijk geschreven, dank daarvoor.


Door Linda Peelen op 9 december 2015

Dank voor je complimenten, Jannie. Graag gedaan en geniet van je kleinkind.


Door Christiaan op 8 december 2015

Hallo Linda, ik ben aangewezene volger van Christus...dat betekend ik ben Christiaan. ik ben op de wereld gekomen om iets te leren wat in de vergetelheid is gebracht deels door de school en de maatschappij,bewust weg houden van de ware kennis enz.. en de manier HOE wij leven. 10 jaar geleden is er bij mij een diagnose van PDD-NOS ass (autisme spectrum stoornis )vast gesteld en later HSP hoge gevoeligheid wat mij prettiger aanvoelde dan autisme. ik ben nu 37 jaar en voortdurend zoekende naar kennis over allerlei zaken, laat ik het zo zeggen zoeken naar de diepere essentie van het leven en de Christus bewustzijn in de mens zelf...Ik stuitte op jou E-book en heb het boek gelezen met vol enthousiasme want ik herken veel dingen van wat u schrijft over hoog gevoeligheid, ik begin echt te dansen van blijdschap door jou (en dan ook nog eens een) gratis e-book. ik zie het zo, kinderen met hogere gevoeligheid hebben een hogere bewust zijn trilling voelen en nemen dingen intenser waar en weten dan niet hoe te handelen zeg maar van al dat gekkigheid weten ze zelf niet hoe te gedragen in deze mens gemaakte maatschappij en zelfs het lichaam ook niet met alle gevolgen van dien en jij Linda weet daar gelukkig een of 40 tips over hoe er mee om te gaan met hogergevoeligheid geweldig is dat. maar er is meer...ik leg de link naar Christus bewustzijn want kinderen zijn nog puur in hun zijn, zeg maar in hun Christus natuur en de mens gemaakte maatschappij is helaas niet op ingesteld en dan weer met alle gevolgen van dien. luister en aanschouw aandachtig naar deze hoge gevoelige kinderen ze hebben iets te vertellen aan je. Goed bezig Linda en bedankt voor jou e-book want komt mij ook wel goed van pas. Vriendelijke groeten van Christiaan Neef


Door Lientje op 8 december 2015

Zeer waardevol om te lezen, je e-book. Ik vond vooral het stukje over hooggevoelige 'sensatiezoekers' interessant. Ik dacht dat dit juist het bewijs was dat mijn kleuter niet hooggevoelig was, maar daar alleen kenmerken van had.
Ik mis alleen wel heel erg een manier om om te gaan met de boosheid en onredelijkheid die ze laat zien als ze overprikkeld is. Die vond ik ook niet in het e-book. Je hebt het over acceptatie. Die acceptatie/erkenning, die is er. Helaas kan ik de reden dat ze overprikkeld is niet voor haar wegnemen. Mijn acceptatie en erkenning is vrees ik in deze niet genoeg voor haar... Erover praten is denk ik nog een brug te ver, daar is nog te veel kleuter voor...
Groet


Door Linda Peelen op 9 december 2015

Dank voor je reactie, Lientje. In mijn online cursus besteed ik veel aandacht aan het voorkomen van overprikkeling en wat helpt bij overprikkeling. Voor nu is het mogelijk fijn te kijken op welke momenten je kind overprikkeld is en wat je kan doen om dit te voorkomen; meer rustmomenten inbouwen en/of zoek een vorm waarbij ze haar boosheid kan uiten, samen kleien (en laat je dochter alle boosheid eruit slaan op de klei en maak, als alle boosheid weg, is iets moois van de klei). Kijk wat je dochter aanspreekt, misschien wil ze liever een paar rondjes om het huis rennen, voetballen, haar boosheid eruit krassen op papier en het daarna in stukjes scheuren? Of even alleen op haar kamer zijn? Zoek samen wat bij haar aansluit. Mocht je vragen hebben laat het gerust even weten. Succes gewenst.
Warme groet, Linda


Door Bir op 22 januari 2016

Mooi om je kind in zijn zijn te kunnen (h)erkennen. Er praktisch mee omgaan is in bepaalde situaties best lastig. Mijn lieve zoon van 8 jaar reageert schoolsituaties thuis (op mij) af. Is hij dan gebaat bij grenzen stellen, laten zien dat ik het niet accepteer (ook als voorbeeld voor hem) of hem gewoon laten (dat is alle afspraken laten varen zodat hij gelijk weg (naar buiten of een vriendje) kan)? Het is voor mij steeds maar weer uitproberen.


Door Linda Peelen op 22 januari 2016

Bekijk per situatie waar je zoon behoefte aan lijkt te hebben. Even zijn energie kwijt door buiten te rennen/voetballen/fietsen of liever thuis tot zichzelf komen op zijn eigen kamer. Als je zoon je grens overschrijdt is het goed om dit aan te geven, toon begrip maar laat wel merken dat je dit niet accepteert en zoek dan samen naar een uitingsvorm die er wel mag zijn (even boksen op een kussen of juist een ontspanningsoefening). Ik hoop dat je hier iets mee kan. Mocht je nog vragen hebben mag je me altijd mailen. Succes en warme groet, Linda


Door annemieke op 8 december 2015

hallo Linda,
Ik vond het boek uiterst zinvol en makkelijk leesbaar. Dank daarvoor!
Inmiddels heb ik het boek al met collega's gedeeld.

groet, Annemieke


Door Jannie van de Beek op 10 december 2015

Het is een heel herkenbaar goed geschreven boek. Inmiddels is mijn zoon "al" en begrijp ik zijn gedrag wat beter maar had het zeker heel graag gehad toen hij klein was. Er was voor mij toen zoveel onduidelijk, boek is een aanrader!!!!!


Door Noël op 10 december 2015

Wat een fijn boek om te lezen. Ik vind het jammer dat er genoeg mensen om me heen zijn die zeggen dat ze weten wat een sterrekindje is. Maar helaas doen ze er niks mee en is er regelmatig onbegrip. Ook heb ik zo mijn twijfels over hoe de school hier mee om gaat. Wanneer ik dan weer zo'n boek lees sterkt het me en wil ik het graag bij iedereen onder ogen brengen.

Super bedankt voor dit boek en fijn dat er op fb regelmatig iets voorbij komt dat ik kan delen. Misschien bereik ik zo meer vrienden!!
Lieve groetjes
Noël


Door Linda Peelen op 10 december 2015

Lieve Noël, dank voor je berichtje. Fijn te horen dat mijn e-book je sterkt! Blijf je verhaal verspreiden en delen, zo ontstaat er meer begrip.
Lieve groetjes terug!


Door Martine op 11 december 2015

Ik vond het boek erg interessant. Er zaten veel herkenbare dingen bij, wat bij ons nogmaals bevestigde dat onze zoon (erg) hoogsensitief is. Gelukkig zit hij nu op een school waar hoogsensitiviteit wel (h)erkend wordt. Dit is 6 jaar lang niet het geval geweest. Het is dan ook voor leerkrachten een heel goed boek om te lezen en wat te doen met de tips die er in staan. Hierdoor zullen deze kinderen meer vertrouwen krijgen in leerkrachten.


Door ester op 11 december 2015

Ik vond het een interessant boek om te lezen. Het leest makkelijk en is goed te gebruiken voor mensen die met kinderen omgaan die hoogsensitief zijn. Tips die bescheven staan zijn goed uitvoerbaar en haalbaar.


Door ijlal op 11 december 2015

Met veel belangstelling kennis genomen van het boek "Een hooggevoelig kind". Ik herken heel veel punten terug in mijn zoontje, ben blij dat ik er nu meer over weet, en mijn zoontje kan begeleiden en ondersteunen. Heel erg bedankt hiervoor.


Door Gesiena Roerdink op 11 december 2015

Ik vondt het heel mooi om het te lezen. Het is heel herkenbaar. Wij zijn met onze zoon van 7 bezig om te kijken wat hij heeft. Ik herken echt heel veel en nadat ik de test heb gedaan ben ik er echt zeker van dat hij zeer hooggevoelig is. Voor ons dus heel belangrijk om daar goed mee om te gaan wat soms best moeilijk is. Vooral omdat je nogal vaak te horen krijgt van pak hem maar aan enz. Dit helpt echt niet. Rustig blijven is echt heel belangrijk. Ook zijn we nog bezig om te kijken naar zijn iq. Hij is een echte streber en wil het liefst op school alleen maar leren. Knutselen vindt hij echt helemaal niks. Bedankt dat ik dit kon lezen en voor de tips. Ik heb er echt wat aan


Door Linda Peelen op 11 december 2015

Ontzettend fijn te horen Gesiena, dat je er iets aan hebt gehad. Geniet van je zoon en alle goeds!


Door Gesiena Roerdink op 11 december 2015

Beetje gek. Ik had mijn reactie gegeven maar staat er niet vandaar nog een poging. Ik vondt het een erg leuk boek. Ben blij dat ik het mocht lezen. Herken erg veel in mijn zoon van 7. Ik heb de test op het laatst ook gedaan en daar komt dan ook uit dat hij erg hooggevoelig is. Die tips vindt ik dan ook heel nuttig. Je hoort zovaak van pak hem maar aan en zet maar door maar ik weet dat dat bij hem echt averechts werkt. Nu krijg je gewoon de bevestiging wat is dat toch fijn. Heel erg bedankt.


Door jenny op 12 december 2015

Dank je wel Linda voor zoveel duidelijkheid en vriendelijke woorden. Heel herkenbaar. Ik zou het heel fijn gevonden hebben dit als kind te hebben mogen ervaren. Helaas was het begrip HSK toen nog onbekend. Maar ik vind het heel fijn nu de bevestiging te krijgen dat ik niet 'raar' of 'brutaal' etc was, maar gewoon extra gevoelig. Na zoveel jaren vind ik het zo fijn om op deze manier 'erkenning' te krijgen. Nogmaals dank voor je mooie boek. Succes in je werk Linda.


Door Linda Peelen op 12 december 2015

Lieve Jenny, wat mooi te horen dat je nu de erkenning mag krijgen. Heel graag gedaan en alle goeds, lieve groet, Linda


Door Tessa op 13 december 2015

Wat een feest der herkenning Linda, eindelijk weten we waarom ons zoontje doet zoals hij doet. We hebben je e-book direct doorgestuurd naar de opa's en oma's en school en iedereen herkent ons mannetje hierin. We merken dat de adviezen die je geeft veel helpen. Door jouw e-book hebben we het gevoel dat we op de goede weg zijn. Hartelijk dank daarvoor!!


Door Linda Peelen op 14 december 2015

Ontzettend fijn dat jullie veel herkenning vinden in mijn e-book. Veel succes en geniet van jullie zoontje!


Door Venny op 14 december 2015

Heel interessant top e-book


Door Iris van Wieringen op 15 december 2015

Het is een mooie aanvulling op wat ik al wist en steunt me om hiermee naar buiten te treden. Bedankt voor deze mogelijkheid



Door n op 16 december 2015

ik vind het een heel duidelijk boek het is precies zoals het is. ik hoop dat meer moeders het boek gaan lezen.


Door marieke op 21 december 2015

Heel fijn om te lezen en zo ontzettend herkenbaar. Veel aangehad!


Door Tiny van Alphen Optekamp op 22 december 2015

Ik heb je boek gelezen, ik vond het fijn om te lezen. Het gaat om mijn kleinzoon. Hij is heel gevoelig. In de kinderwagen lag hij altijd naar de bomen te kijken, vond ik best bijzonder.
Bij het afscheid van mijn man met Alzheimer, zat hij eerst bij hem te kleuren. Daarna nam hij opa's hand in zijn hand. daarna pakte hij mijn hand en legde deze in mijn mans hand.
Toen pakte hij de hand van zijn moeder, de mijne en die van mijn man te samen. Dat was zo mooi. Dit heb ik ook gebruikt in het afscheid op 31 juli j.l. .Wij hadden iets met handen, dat kwam altijd terug , in ons leven. Vandaar is hij voor mij een sterrekind


Door Linda Peelen op 22 december 2015

Wat een prachtig verhaal Tiny. Heel bijzonder dat je kleinzoon jullie zo heeft verbonden, mooi.
Hele warme groet, Linda


Door Ton van Vught op 22 december 2015

Met veel interesse gelezen ; herkende veel zaken die bij mijn kleinzoon een rol spelen. Voor mij verplichte literatuur voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is. Het heeft me zodanig geboeid, dat ik me er wat meer in zal verdiepen.


Door Karin op 26 december 2015

Supermooi boek geworden Linda! Fijn dat het zo positief ontvangen wordt. Ik begrijp heel goed dat veel mensen wat hebben aan de praktische tips die je in het boek geeft. Ook voor mij is het een eyeopener, zowel voor onze zoon als voor mijzelf. Ga zo door! Lieve groet, Karin


Door Linda Peelen op 30 december 2015

Dank je wel Karin. Wat fijn te horen.
Lieve groet, Linda


Door Yolande op 28 december 2015

Herkenbaar. Informatief, zeker voor ouders en leerkrachten die hier nog niet veel vanaf weten. Makkelijk leesbaar!


Door Janneke op 29 december 2015

Hoi, het was heel fijn om het te lezen. Heel herkenbaar voor mezelf en mijn dochter. Na dit te lezen is het fijn om te weten op de goede weg te zijn in de omgang met elkaar! Thanks


Door Ed Eggink op 29 december 2015

Dit e-book 'Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen' is een prachtig boekwerkje. Het legt niet alleen de term hoogsensitiviteit (hooggevoeligheid) uit maar opent tevens onze ogen voor dit, althans voor mij, onbekende fenomeen. Als schaakleraar zie ik veel soorten kinderen. Dankzij Linda Peelen kan ik hun gedrag nu beter beoordelen. Waar ik eerst vermanend zou spreken vraag ik mezelf nu af: 'Is dit kind misschien hooggevoelig, waarom reageert het zoals het reageert?' En met de tips van Linda vind je dan andere manieren om op het kind te reageren. Zo kwam ik erachter dat een vervelend knulletje in een negatieve spiraal zat. Hij bleek erg gevoelig en een simpele vermaning voelde hij als een zware straf. Daardoor voelde hij zich onterecht gestraft en niet begrepen en werd nog vervelender, waardoor de vermaningen (door zijn opvoeders) harder werden, enz. Ik gaf hem een verantwoordelijke taak als hulpje van mij bij het lesgeven. Hij bloeide helemaal op en ik heb nooit meer last van hem gehad. Dank je wel Linda!


Door Linda Peelen op 30 december 2015

Wat fijn dat mijn tips je andere manieren hebben gegeven om te reageren, Ed. En wat goed dat het kind waar je over schrijft is opgebloeid! Veel succes en alle goeds!


Door Vermeulen op 29 december 2015

Heel herkenbaar, veel bruikbare tips. Super dat je je zo inzet voor gevoelige kinderen.


Door Anje op 30 december 2015

Fijn en praktisch boek, ook om aan de omgeving (oppas, familie, leerkracht) te laten lezen. Veel herkenning en met de tips konden wij meteen aan de slag!


Door Karin op 2 januari 2016

Je e-book was erg fijn om te lezen. We herkennen onze dochter van 6 jaar er enorm in. Al van baby af aan, vonden we haar zeer alert en gevoelig. Toen ze ongeveer 3 jaar was, werd het voor ons als ouders erg pittig. Ze had veel last van frustraties en dit uitte zich voornamelijk in driftbuien. Ondanks dat ik zelf hulpverlener ben en met gezinnen samenwerk, wist ik regelmatig niet wat ik mijn eigen dochtertje aan moest. Vanaf dat ze 4 jaar is, hebben we een aantal dingen drastisch verandert om meer rust in huis te krijgen. Het was ons duidelijk dat F meer nodig had, zeker omdat onze jongste dochter flierefluitend door haar eerste jaren heen wandelde, terwijl we bij F tegen dingen aan bleven lopen. Ik ben van werk verandert en ben minder gaan werken. Dit gaf heel veel rust bij mij en daardoor ook bij F. Ook hebben we een jaar begeleiding gehad van een hulpverlener. Deze begeleiding bracht mij (h)erkenning, bewustwording, vertrouwen in mij zelf en F en een uitlaatklep. Nu is onze dochter 6 jaar en gaat het eigenlijk best goed. F is vrolijk, durft meer, eet beter, slaapt beter en is rustiger. Ik ben echt gek op mijn meisje en gelukkig hebben we weer heel veel lol, toch vind ik het soms best pittig. Ik ben namelijk niet erg geduldig van mijzelf en dit heb ik echt nodig om goed op F te reageren. Daarnaast gedraagt F zich overal heel goed en zien anderen haar als een voorbeeldig meisje, ook op school. Ik vind dit heel fijn en tegelijkertijd soms zwaar........Ik ben vooral heel blij dat we de toekomst positief in zien en dat ik het volste vertrouwen heb dat F zich wel gaat redden.


Door Linda Peelen op 4 januari 2016

Super Karin, blijf vertrouwen houden!
Vertrouw en houd moed dan komt altijd alles goed ;-).
Warme groet, Linda


Door sandra op 3 januari 2016

Wat een prettig leesbaar boek met veel herkenning. En heel handig om te delen. Ik ben blij met het besef van hooggevoeligheid op de jonge (2 en 4 jr toen ik er voor het eerst over las) leeftijd van onze kinderen. Ongeveer een jaar geleden. Dat maakt echt verschil!


Door Yvonne kingma op 4 januari 2016

Prachtig boek, veel herkenning!


Door Myriam op 4 januari 2016

Het eerste boek dat ik dit jaar heb gelezen en meteen een topper. Het maakt zoveel duidelijk! Die intense reacties zijn zo herkenbaar. De tips hoe je een hooggevoelig kind kunt ondersteunen zijn zo goed beschreven. Mijn eigen kinderen zijn nu volwassen (had ik je boek maar in de tijd dat ze nog jong waren) maar op de werkvloer kan ik met jouw tips zeker aan de slag waar nodig is. Dank voor het verzenden!


Door Linda Peelen op 5 januari 2016

Super te horen Myriam. Graag gedaan en succes op de werkvloer!


Door Elma Schimmel op 5 januari 2016

Een makkelijk te lezen boek die duidelijk aangeeft hoe je een kind met hooggevoeligheid kunt benaderen. De tips zijn zeer duidelijk Mooi deelbaar boek. Mijn complimenten.


Door Aliëtte op 7 januari 2016

Een duidelijk boek over HSK. Makkelijk leesbaar en goede tips!


Door Marieke op 11 januari 2016

Handig boek vol met goede tips. Het geeft mij weer meer geduld in de omgang met mijn (soms) koppige zoon van bijna 7 jaar. Besef steeds beter dat hij niet uit onwil dwarsig kan doen maar uit overprikkeldheid. Fijn om niet alleen kennis op te doen maar ook om direct handelingsadviezen te krijgen waar je wat aan hebt! Het feit dat je het boek gratis deelt vind ik zeer sympathiek! Dankjewel!


Door Linda Peelen op 12 januari 2016

Graag gedaan Marieke. Wat fijn te lezen dat mijn e-book je meer geduld en inzicht geeft. Alle goeds voor jou en je zoon.


Door desiree op 12 januari 2016

Hallo ik heb 2 HSK kinderen van 12 en 16,heb waardevolle tips uit het boek gehaald,en hoop nog van veel tips gebruik te maken.
Dank je wel Laura voor het delen van jou E-Book Groetje Desiree


Door Linda Peelen op 12 januari 2016

Heel graag gedaan Desiree. Ontzettend fijn te horen dat je waardevolle tips kan gebruiken voor je 2 kinderen. Succes.


Door Antje op 12 januari 2016

Herkenbaar en duidelijk. Van huis uit zit het flink zijn er nogal in bij mij. Dit moet ik bij mijn eigen kinderen iets meer loslaten, maar probeer ook realistisch te blijven. De tips van prikkerige truien en het stukje erkenning willen is heel herkenbaar.


Door Deben Hilde op 20 januari 2016

Ik heb het boek heel graag gelezen. Vond het fijn dat het niet te veel was. Ik kan de tips heel goed gebruiken in de klas. Ook mijn collega's heb ik hierover geïnformeerd. Dank voor het fijne boek.


Door Linda Peelen op 21 januari 2016

Heel graag gedaan, ik ben blij te horen dat je de tips goed kan gebruiken in de klas. En dank voor het delen met je collega's!


Door minke@bomenbos.nl op 21 januari 2016

Vandaag heeft mijn dochter van bijna vier haar eerste wenochtend op school. Ik gaf haar, n.a.v. jouw advies, een armbandje mee voor de momenten waarop ze aan ons moet denken of ons mist. Was ze zichtbaar blij mee.
Ik sluit mij aan bij de vele reacties; je boek is prettig leesbaar, herkenbaar en informatief. In mijn werk met ouders van zorgintensieve kinderen kan ik je boek vast ook nog eens aanraden.



Door Cecile op 21 januari 2016

Hallo Linda,
Es en ik hebben samen je e-book gelezen. Sommige dingen zijn heel herkenbaar. Es vond het fijn om te lezen dat HSK zo onduidelijk kan zijn voor volwassenen. Samen proberen we er meer van te weten te komen, zodat ik haar beter kan begrijpen en haar kan helpen met de dingen die lastig voor haar zijn.
Bedankt voor je tips! : )
Groetjes van Es (11jr) en mij (mama)


Door Linda Peelen op 22 januari 2016

Mooi dat jullie het samen kunnen lezen. Veel succes Es en Cecile.


Door Van de Sande Suzy op 22 januari 2016

mooie e-book. Op volwassen leeftijd ontdekken dat je hsp bent en zelf op zoek moeten gaan rond je eigen problematiek en hierdoor dan ook de motivatie vinden om via psychotherapie met hsp te verdiepen. Onzekerheid, onbewuste zaken gaan ophelderen, wat voelde dat innerlijke kindje in mezelf toch zo veel. Ik geef mezelf erkenning en laat los wat niet meer van mij is. Grtjs, uit België


Door Linda Peelen op 25 januari 2016

Mooi Suzy! Ik wens je alle goeds.
Warme groet, Linda


Door Ellen op 24 januari 2016

Leuke tips! Ik ben leerkracht in het lager onderwijs. Ik heb er bruikbare dingen tussen gevonden om in de klas toe te passen, maar ook voor thuis bij mijn zoon. Ik herkende hem in veel dingen die je schreef. Bedankt.


Door Linda Peelen op 25 januari 2016

Fijn Ellen dat je de tips zowel thuis als in je werk als leerkracht toe kunt passen. Succes!


Door Bianca Verheijen op 25 januari 2016

Goedemorgen

Wat een herkenning van onze dochter Denize in het e-book. We gaan met alle tips ed aan de slag.
Dank je wel dat je dit hebt geschreven.



Door sandra op 26 januari 2016

heel handige tips


Door Wendy op 26 januari 2016

Hoi Linda,
Wat ben ik blij geworden door t lezen van jouw e-book.. zo verhelderend.. ik heb mijn vriend voorgesteld dit e-book te lezen, heeft hij inmiddels gedaan en ook hij was positief. Ik wil de lerares van mijn zoontje voorstellen om ook dit e-book te lezen.. hartelijk dank!!


Door Linda Peelen op 26 januari 2016

Hoi Wendy,
Wat word ik blij van jouw reactie, dank je wel. Wat fijn dat mijn e-book zo verhelderend voor je is. Veel succes en de lerares mag het e-book gerust ook downloaden en de blogs op mijn site lezen. Alle goeds!


Door Marije op 26 januari 2016

Zo herkenbaar. Eindelijk vinden we een antwoord !
Als of het over onze zoon geschreven was



Door Gerdien van den Brink op 26 januari 2016

Een heel handig E-book, met zeker bruikbare tips. Had alleen iets meer "diepgang" verwacht.
Wel, zeer zeker een aanrader.


Door Linda Peelen op 26 januari 2016

Dank Gerdien. De diepgang komt in mijn online cursus, mijn e-book is echt een intro op hooggevoeligheid met zeker bruikbare tips ;-). Dank voor je reactie.


Door Cynthia op 26 januari 2016

Dank je voor de duidelijke punten die jij aangeeft. Herkenbaar voor onze kinderen en voor mijzelf. Ik blijf je volgen Linda.



Door marloes op 29 januari 2016

Eindelijk jouw e-book gelezen! Ik vond het prettig leesbaar en met enkele duidelijke bruikbare tips. Dank je wel daarvoor.



Door Els op 30 januari 2016

Heel herkenbaar en vele bruikbare, praktische tips. Bedankt!


Door Christa Grooten op 31 januari 2016

Het zijn waardevolle tips. Zelf ben ik werkzaam in het basisonderwijs en ga de tips zeker toepassen. Ik ben van mening dat het boek niet alleen helpt voor hooggevoelige kinderen maar voor veel meer kinderen. Met alle prikkels is het goed om in je klas rust te bieden. Dus een aanrader voor alle leerkrachten !


Door Linda Peelen op 1 februari 2016

Zeker een aanrader voor alle leerkrachten en voor veel kinderen Christa! Dank je wel en succes in de klas.


Door linda schierbeek op 2 februari 2016

ik was zoekende naar wat mijn zoon zou" mankeren",dat hij anders was dat wist ik gelijk als baby al,ik dacht dat hij wel iets van het hele alfabet achter zn naam had staan,en kwam ook vaak met hem in botsing als "nuchtere"moeder zijnde,ik kreeg je link doorgestuurd en het kwartje viel,de eigenschappen die een hooggevoelig kind heeft sluiten precies aan bij mijn zoon van net 6 jaar, officieel heeft hij de "stempel"hooggevoelig nog niet gekregen,ergens wil ik dat ook niet maar veel instanties vragen nu eenmaal om een bevestiging,maar ik weet het wel,ben voor 99% zeker dat hij hooggevoelig is..ik moet alles nog uitprinten voor school,hij zit op een kleine school waar ik al bewust voor gekozen heb,leerkrachten staan gelukkig open hiervoor dus wil ik hun ook deze informatie verschaffen zodat ze hem ook wat beter begrijpen in sommige situaties,hij doet het voorbeeldig trouwens op school hahaha,maar ik heb meer rust in huis omdat ik de tips gebruik van jou linda,en ik begrijp hem nu zoveel beter,super bedankt en blijf je zeker volgen !!!


Door Linda Peelen op 2 februari 2016

Wat fijn dat de tips zo goed helpen en dat je herkenning vindt in het hooggevoelige, daar ben ik heel blij mee. Alle goeds voor jou en je zoon.


Door Tamara op 2 februari 2016

Fantastisch boek!!! Ik ben zelf HSP, kinderen ook en werk met kinderen , ik herken alles erin!!! Zeker een aanraden! Bedankt om dit zo mooi en duidelijk naar buiten te brengen


Door Linda Peelen op 2 februari 2016

Wat heerlijk om te horen Tamara, dank voor je mooie reactie. Succes voor jou, je gezin en in je werk met kinderen!


Door Henny Cauwenbergh op 4 februari 2016

Heel goed omschreven, ik werk met kinderen en kan door je tips beter begrijpen en beter omgaan met de kinderen. Dank je voor de handige tips


Door Linda Peelen op 4 februari 2016

Graag gedaan Henny. Ontzettend fijn te horen dat de tips je helpen in je werk met kinderen. Veel succes.


Door Elke op 4 februari 2016

Bedankt voor het boek! ik heb er heel veel aan gehad. Het is zeer duidelijk en herkenbaar geschreven.


Door Linda Peelen op 4 februari 2016

Fijn te horen Elke. Ik ben blij dat je er heel veel aan hebt gehad. Alle goeds!


Door Bennine Planjé op 8 februari 2016

Super fijn boek. Goed vanuit de praktijk geschreven en daardoor heel goed te gebruiken.
Inmiddels heb ik hem ook gemaild naar mijn collega's uit het Speciaal Basisonderwijs Onderwijs.
Linda, hartelijk dank.



Door Joke Lourier op 9 februari 2016

Wat een bijzonder boek 👏🙏😊. Er zijn veel herkenningspunten die zo duidelijk zijn. Mooi dat er op deze manier heel intensieve aandacht is voor deze kinderen en ze op de juiste manier antwoorden en hulp krijgen die ze zo hard kunnen gebruiken.
Heel erg bedankt voor al deze mooie informatie en handgrepen.
Met dit boek zal er veel duidelijk worden voor velen.
Nogmaals mijn dank Linda💖


Door Linda Peelen op 9 februari 2016

Wat ontzettend lief Joke! Dank voor je mooie woorden, heel fijn te horen dat je veel herkenning vindt in het e-book. Liefs, Linda


Door Brenda op 10 februari 2016

Mede door dit E-book ben ik weer wijzer geworden. En weet nog beter met mijn dochter om te gaan. Eigenlijk is dit boek een aanrader voor iedereen. Mijn dochter is een gewoon meisje, heel erg lief en ook erg speciaal als mensen dit nou eens zouden zien...


Door Linda Peelen op 11 februari 2016

Goed dat jij ziet dat je dochter zo lief en speciaal is. Blijf in haar geloven. Liefs, Linda


Door kitty op 10 februari 2016

Hoi Linda,
mooi en duidelijk boek. Ik zou willen dat ik het jaren geleden had gelezen. Als HSP-er met een HSP tiener zou het een heel verschil gemaakt hebben. Heb je er ook een Engelse versie van?


Door Linda Peelen op 11 februari 2016

Hey Kitty, dank voor je complimenten. Er zijn plannen voor een Engelse versie. Blijf me volgen, dan breng ik je op de hoogte als het zover is. Groetjes!


Door Nancy op 11 februari 2016

Bedankt voor het mooie boek vol handige tips en weetjes, echt fijn om te kunnen lezen en het in de praktijk toe te passen!!


Door Ineke van Mens op 13 februari 2016

Beste Linda,
Ik heb het boek al gedeeltelijk gelezen en kan mijn zoon en schoondochter ook laten delen in de tips hoe om te gaan met een hooggevoelige dochter! Hartelijk bedankt



Door Maria op 22 februari 2016

hoi Linda heb je boek inmiddels gelezen en zo herkenbaar bedankt voor je tips Onze kleindochter zit inmiddels op een andere school . (kleinschalig) Ze is weer blij en komt ook weer vrolijk uit school (alleen s' morgens nog even wat moeilijk )maar dat is zo voorbij is pas ook 3 weken geleden (waarvan ook nog 1 week vakantie) De andere school heb ik ook u site door gegeven zodat hun ook weten hier mee om te gaan . Ze wisten niet eens waar mijn dochter en ik het over hadden Ben ziek geweest vandaar mijn wat late reactie.


Door Linda Peelen op 22 februari 2016

Dank voor uw reactie Maria. Wat fijn dat uw kleindochter weer blij en vrolijk uit school komt, dat is belangrijk. Alle goeds voor u en uw kleindochter!


Door Judith Vonk op 22 februari 2016

Bedankt voor het E-boek.
Erg herkenbaar voor mijzelf en mijn zoontje van 4,5
Ga er zeker dingen uithalen en toepassen thuis.


Door Angéla op 26 februari 2016

Hai Linda,
nog niet helemaal klaar want ik lees niet zo snel. In het begin van het boek vroeg ik mij af hoe je weet dat je kind HSK is. Ik weet dat van jou want Thérèse heeft bij jou kinder joga gedaan (lang geleden) ondertussen is ze geconstateerd ADD-er. Ik was dus ook blij verrast met de checklist op bladz 25. Zelf heb ik gemerkt, zeker in de pubertijd dat 1- niet overal een punt van maken en 2- het oplossen met humor beter werkt. Maar een gesprek over gedrag is nog steeds de grootste straf en die hebben we natuurlijk de afgelopen jaren regelmatig lang zien komen. Ik ga Thérèse je boek ook laten lezen en ik denk dat ook zij er haar voordeel mee kan doen voor zich zelf en in de toekomst voor haar eigen kind.


Door Linda Peelen op 26 februari 2016

Hai Angéla, wat leuk van je te horen! Ik hoop dat jullie veel aan het e-book hebben. Binnenkort komt mijn online cursus uit mogelijk kunnen jullie hier handvatten uit gebruiken. Hoe oud is Thérese inmiddels? Doe haar de groetjes. Veel liefs, Linda


Door Angéla op 29 februari 2016

18 en eind april wordt zij 19 🙂 en zal ik zeker doen.


Door Linda Peelen op 29 februari 2016

Al bijna 19 jaar, jeetje de tijd vliegt ;-). Alle goeds voor jullie!


Door Carmen op 27 februari 2016

Wat heerlijk dat dit online boek gratis is. Op deze manier word de kennis breedt gedeeld. Heb er zeker wat aan gehad. Complimenten.



Door Jacqueline Schepers op 28 februari 2016

Erg herkenbare informatie. Heb het doorgestuurd naar familie. Kort en bondig en inhoudelijk duidelijk.


Door Bonnie op 17 maart 2016

Het was een waardevolle aanvulling op wat ik al wist.
Ik ben ontzettend benieuwd naar de cursus en die wil ik dan ook heel erg graag doen zodat ik mijn dochters en mezelf nog beter kan helpen.
Dank je wel!


Door Linda Peelen op 18 maart 2016

Graag gedaan Bonnie! Wat leuk dat je deel gaat nemen aan de online cursus. De eerste twee modulen komen bijna online. Hier kan je gratis je naam achterlaten dan hou ik je op de hoogte: https://praktijk-sterrekind.com/e-cursus/ Ik zie je bij de online cursus, het wordt echt heel gaaf ;-).


Door Alma op 17 maart 2016

Zo herkenbaar! Prachtig boek en heel helder beschreven. Dit zouden meer mensen moeten lezen en dan ook met name de leerkrachten. Je hebt hele handige tips gegeven die je direct in de praktijk toe kan passen. Hartelijk dank dat je dit met ons wilt delen!!


Door Linda Peelen op 18 maart 2016

Wat ontzettend fijn om te lezen Alma. Dat doet me goed. Heel graag gedaan. Warme groet!


Door Michelle op 18 maart 2016

Echt heel goed verwoord en zeer handig!
De puzzelstukjes van vroeger vallen ook steeds meer op z'n plek.
Ik ben zelf hoogsensitief en 26 jaar.
Ik ga dit zeker nog een keer lezen als ik zelf kinderen heb.


Door Linda Peelen op 18 maart 2016

Dank je wel Michelle. Fijn te horen.
Alle goeds voor jou!


Door Els op 20 maart 2016

Een heel leuk boek dat makkelijk en heel vlot leest.
Staan zeker tips in om uit te proberen!!


Door willeke op 21 maart 2016

Een makkelijk te lezen boek,met handige tips,het valt nog niet altijd mee omhet in de praktijk te brengen bij een dochter van 4,maar ik ga dit zeker nog eens nalezen,Dank je wel voor dit boek..


Door Linda Peelen op 21 maart 2016

Graag gedaan Willeke. Mocht je vragen hebben neem gerust contact op. Alle goeds voor jou en je dochter!


Door Erik op 21 maart 2016

Goed dat er aandacht aan het onderwerp wordt besteed. De 5de klas van mijn zoon met iets meer dan 30 kinderen is een grote uitdaging voor de leraren en de kinderen zelf. Het lesprogramma vraagt veel van de kinderen. Een deel van de kinderen is ook nog eens hyper-actief. Mijn zoon laat vaak thuis zien hoeveel prikkels hij heeft opgedaan. Zijn buurmeisje is niet anders. Zijn emoties belemmeren hem soms erover of om te praten. Als ouders, zelf ook HSP-er waarschijnlijk, proberen hier mee om te gaan. We hebben gelukkig veel begeleiding en extra zorg. Of HSP-ers ook angstiger zijn dan gemiddeld weet ik niet, maar de film whiplala maakt veel bij hem los. Hij durfde een lange tijd bijna niet te slapen en fantasie was voor hem reeel. Daarnaast heeft hij als kind ook nog eens een aantal gezondheidsperikelen bij ons als ouders en bij hemzelf meegemaakt en dat zal zeker
zijn impact hebben gehad. Gelukkig hebben we meer structuur en advies waardoor hij (en wij als ouders) ons gezin leefbaar houden. De 40 tips zullen zeker meegenomen worden in de opvoeding. Bedankt Linda.


Door Linda Peelen op 21 maart 2016

Dank voor je reactie Erik. Hopelijk hebben jullie wat aan de tips uit mijn e-book en mochten jullie vragen hebben laat het gerust even weten. Ik wens jullie veel goeds.
Warme groet, Linda


Door Juli van otten op 22 maart 2016

Linda, dank jewel voor dit ebook! Ik hoop dat veel mensen het lezen en verspreiden!
Het maakt zo veel duidelijk, hsp ers, komen in onze familie voor.
De buitenwacht Kan zo hard en zonder voorkennis reageren!
Dit is zo verdrietig, voor kinderen, ouders en grootouders! Neem iets meer tijd voor elkaar en oordeel niet zo snel.
Je boek maakt het zoveel duidelijker, het hoe en waarom van hsp ers.
Mensen, neem de tijd, kijk en luister naar elkaar.
Lees dit ebook en de wereld wordt leuker voor ons allemaal


Door Linda Peelen op 22 maart 2016

Juli, dank je wel voor je mooie woorden! En ja, als de mensen het oordelen eens los zouden kunnen laten zou de wereld een stuk mooier zijn :-). Daar gaan we voor!
Alle goeds voor jou en je familie.
Warme groet, Linda


Door Kim op 30 maart 2016

Met veel aandacht het boek gelezen. herkenbare dingen/situaties met de zoon gevonden. nu met de tips kijk en handeling ik anders tegenover hem en hopelijk kan dit voor wat minder spanning zorgen in het gezin.


Door Linda Peelen op 30 maart 2016

Dat hoop ik ook Kim! Veel succes en mocht je vragen hebben laat het gerust even weten. Alle goeds!


Door Maureen op 2 april 2016

Goed boek, duidelijk geschreven. Herken heel veel situaties die ik ook met mijn zoon van 9 mee maak elke dag. Ik heb de online cursus aangevraagd en ben heel benieuwd of dit gaat werken bij ons.


Door Linda Peelen op 2 april 2016

Dank voor je reactie Maureen! En leuk dat je waarschijnlijk deel wil nemen aan de online cursus. Mocht je vragen hebben laat het gerust even weten. Ik hoop de cursus gauw online te hebben. En dat het jouw zoon ook mag helpen, zodat hij van zijn gevoeligheid zijn kracht kan maken.
Warme groet, Linda


Door Andrea Doesburg op 18 april 2016

Fijn boek om te lezen en heel herkenbaar. Iedereen die met kinderen werkt moet dit boek lezen. Door soms dingen net even iets anders aan te pakken wordt kunnen situaties voor gevoelige kinderen net even iets makkelijker worden.



Door valentine op 1 mei 2016

Na het interessante E-book te lezen, meteen de online cursus besteld! Volop aan de slag met onze dochter en intussen ook mezelf steeds beter gaan begrijpen.
Hopen dat de maatschappij, directe omgeving, ... zich hier meer in gaan verdiepen om het mensen met hooggevoeligheid iets makkelijker te maken.
Duizend maal dank je wel!!


Door Linda Peelen op 9 mei 2016

Wat fijn om te horen Valentine! Heel graag gedaan. Ik hoop dat je dochter en jij zelf veel aan de cursus zullen hebben. Veel plezier.
Warme groet, Linda


Door Nathalie op 12 mei 2016

Een makkelijk te lezen, zeer herkenbaar boek. Ga de tips ook zeer zeker toepassen. Het gaat zeker beter worden nu wij onze dochter ook beter kunnen begrijpen als ze reageerd op bepaalde situaties. Bedankt voor dit geweldige hulpmiddel


Door Linda Peelen op 13 mei 2016

Heel graag gedaan Nathalie. Mocht je nog eens vragen hebben laat het gerust even weten. Alle goeds!


Door Ans op 14 mei 2016

Zo herkenbaar, dit heeft mijn kleinzoon, heb het doorgegeven aan mijn dochter zodat zei jet ook kan lezen. Ik ben blij met het e.book


Door Eline op 16 mei 2016

Bedankt voor dit boek! Heel duidelijk, overzichtelijk en vlot geschreven!


Door Dea op 18 mei 2016

Hallo Linda, het is gelukt 🙂 Ten eerste heel erg bedankt voor je boek. Mijn man en ik hebben beide je e-book gelezen en er is zoveel herkenbaarheid. Mijn man zei: "Dit boek hadden mijn ouders vroeger moeten hebben, dat zou een hoop duidelijk gemaakt hebben".
Zowel hij als ik herkennen heel veel van ons zelf, maar zeer zeker van onze dochter van 7 jaar. Bijna alle kenmerken slaan op haar.Je boek geeft veel tips, maar ook mooie voorbeelden die je nu pas extra opvallen. Voor iedereen met hooggevoeligheid zeker een aanrader. Nogmaals dank voor het delen van je ervaring en kennis.


Door Linda Peelen op 18 mei 2016

Oh lieve Dea, dank je wel voor je mooie complimenten. Wat fijn dat jullie zoveel herkennen en veel aan de voorbeelden hebben. Heel graag gedaan en veel geluk voor jou en je gezin.
Warme groetjes, Linda


Door Marga op 18 mei 2016

Hallo,
Door mijn zoontje zijn juf kreeg ik het woord: hoogsensitief te horen.. Wij hadden nog niet echt een verklaring voor zijn "gedrag". Hierdoor ben ik op jouw tips gevallen en beginnen lezen en er komen wel degelijk veel eigenschappen overeen. Hierdoor worden er mij ook enkele of vele dingen duidelijk en het heeft me wel al geholpen hoe ik moet reageren. Een goed hulpmiddel. Het enige wat ik me nog afvraag is; hoe ben ik er zeker van dat hij hoogsensitief is? Ze gaan hem verder observeren op school en hoop dan te weten of het effectief zo is en hoe we het hem (en mezelf) gemakkelijker en begrijpelijker kunnen maken. Bedankt voor jouw eerste hulp ;-)..


Door Linda Peelen op 18 mei 2016

Hallo Marga,
Als je kenmerken van hooggevoeligheid bij je zoon herkent en je hem daarin zo goed mogelijk ondersteunt en begeleidt zal je zien dat hij beter in zijn vel komt. Hieraan kan je dan ook merken dat hij waarschijnlijk hoogsensitief is.
Ik zeg altijd je hoeft ook hierin je kind niet direct een 'stempel' te geven "hij is wel of niet hoogsensitief". Als je het herkent, erkent en hem dat geeft en biedt wat hij nodig heeft zal het zijn vruchten afwerpen. Dan maakt het eigenlijk niet meer uit of je met zekerheid kan zeggen of hij wel of niet hoogsensitief is, snap je wat ik bedoel? Al herken je maar een paar punten van de lijst achterin mijn boek kan je al zeggen dat je zoon kenmerken van hoogsensitiviteit heeft. Mocht je nog vragen hebben mail gerust naar info@praktijk-sterrekind.com

Lieve groet, Linda


Door Maggy op 19 mei 2016

Mooi beschreven boek dat makkelijk leest. Ik heb het vermoeden dat mijn dochter hooggevoelig is. Door dit boek te lezen wordt mijn vermoeden nog meer bevestigd. Nu nog de juiste aanpak voor haar vinden en info wisselen met school. Momenteel ben ik nog op zoek naar de combinatie hooggevoeligheid en dyslexie.
Bedankt Linda voor je openhartig boek.


Door Linda Peelen op 25 mei 2016

Fijn te horen Maggy. Mocht je vragen hebben mag je altijd contact opnemen. Veel geluk voor jou en je dochter.


Door Miryam van Beaumont op 22 mei 2016

Duidelijk geschreven boek. Ik had zelf al een sterk voorgevoel dat mijn zoontje van 3 jaar hoog sensitief zou zijn. Dit boek heeft het bevestigd en geeft mooie inzichten hierin. Ik kan er meteen iets mee.


Door Linda Peelen op 25 mei 2016

Succes Miryam! Fijn dat je mooie inzichten hebt gekregen. Veel geluk!


Door Ingrid op 22 mei 2016

Alles is al beschreven, ik pas het toe en we hebben er bijde veel plezier van. Hartelijk dankt voor dit prachtige boek.



Door wendy op 23 mei 2016

sinds ik me aan t verdiepen ben in hsk gaat er een wereld voor me open. ik riep al vanaf t begin dat er ïets"met haar was,maar kon de vinger er niet op leggen. nou, t puzzelstukje is gevonden. Hoe meer ik lees,hoe wijzer ik word. Ik vond je E-book erg leerzaam.Na 4 jaar ruzie en een burn-out verder, hoop ik t topje van de berg te hebben gehad, en nu een rustigere en leukere relatie met mn 4 jarige te krijgen. alvast super bedankt.


Door Linda Peelen op 25 mei 2016

Dat hoop ik ook voor jullie Wendy! Vertrouw daarop. Alle goeds voor jou en je dochter. Lieve groet, Linda


Door Esther Krikke op 30 mei 2016

Een super waardevol boek. Ik kan het zeker aanraden!


Door Mieke Vlamynck op 5 juni 2016

Het is zeer geschikt als "introductie" tot HSP. Voor mij was het niet echt nieuw, maar het is gelukkig geen jeremiade over hoe lastig het leven van een HSP-er wel is. Ik zelf vind het mijn grootste gave! De nood aan terugtrek-momentjes neem ik er graag bij. Alleen in de stilte vind je jezelf.



Door Marie-Pascale op 7 juni 2016

Linda mooi
wat me vooral trof was dat er stond is dat er in gewone opvoedboeken veel te weinig aan bod komt over hooggevoeligheid of er rekening meegehouden wordt ,dit is echt zo
ik ben eigenlijk ferm nieuwsgierig geworden naar de cursus met nog meer praktijktips ....


Door christine op 7 juni 2016

ziet er heel interessant uit ... na mijn persoonlijke zoektocht, en conclusie dat ik HSP ben is dit boek een mooie leidraad naar mijn dochter toe. Fijn dat je deze info gratis aanbied! bedankt



Door Patrick dekker op 8 juni 2016

Bedankt voor je ebook , ook wij herkennen veel van de beschreven gedrags vormen bij onze dochter.
Wij zijn ook zoekende hoe hier mee om te gaan zodat onze dochter beter begrepen wordt zowel door ons als door haar omgeving.
De wereld is erg hard en kinderen onder elkaar des te meer wat resulteerde in vervelende situaties op school en in de buurt waardoor ze maar kort vriendschappen heeft en dus ook bijna geen vrienden op school heeft.
Dus stort ze zich volledig op haar liefde voor dieren ( want die zijn wel eerlijk pappa )
Ze verdiend beter....


Door Linda Peelen op 10 juni 2016

Heel jammer dat de wereld soms zo hard is. Blijf als gezin het warme voorbeeld geven en leg je dochter uit waarom of waardoor andere kinderen soms zo reageren en doen. Dat het niet aan haar ligt, dat ze bij zichzelf mag blijven, bij haar eigen gevoel.
Begrijpelijk dat het heel moeilijk is en soms ook verdrietig denk ik om je dochter zo te zien. Hopelijk leren andere kinderen weer van haar, dat het ook anders kan. Mocht je vragen hebben op dit gebied mag je altijd contact opnemen. Voor nu veel geluk!
Warme groet, Linda


Door Miriam op 18 juni 2016

Een fijn en duidelijk boek. Veel herkenning wat ook wel fijn is. Ik ben zelf hsp en mijn zoon ook. Meer mensen zouden dit moeten lezen om het te herkennen. Hier merk ik toch erg vaak dat men er niets van weet. Bedankt Linda!



Door Natascha op 19 juni 2016

Vlot leesbaar e-book en zo herkenbaar, super bedankt om dit te willen delen. Ik heb er heel wat nuttige info uit kunnen halen.



Door Willie Alaerds op 28 juni 2016

Een helder en overzichtelijk boek. Herkenbaar en ook fijn om met ouders te delen en hen te wijzen op jullie site.



Door Willie Alaerds op 28 juni 2016

Heel fijn en herkenbaar boek. Het leest zich gemakkelijk. Bruikbare tips.


Door Charlotte op 4 juli 2016

Het e-book is zo makkelijk te lezen, dat ik het samen met mijn man heb gelezen! We hebben dit de dag nadien al meteen toegepast en op een week tijd hebben we onze dochter (bijna 3 jaar) zien openbloeien! Eerst heeft ze veel meer geweend, omdat het nu oké was om te wenen en ondertussen is het gelukkig beter! Ze is zo vrolijk nu, ze zingt ontzettend veel terwijl ze dat eerst enkel in haar bed 'durfde', ze dans en heeft gekke kuren.
Het boek heeft mij nu ook doen inzien dat mijn moeder destijds niet over de nodige informatie beschikte om mij altijd te kunnen begrijpen. Zij kon enkel doen wat zij dacht of wat bij de andere kinderen werkte. Ik hoop mijn dochter beter en beter te kunnen begrijpen en dat ze haar gevoelens ook beter leert beschrijven ipv gewoon 'verdrietig'.
Ik ben echt ontzettend dankbaar met dit e-book!!!


Door Linda Peelen op 4 juli 2016

Dank voor je mooie reactie Charlotte. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat jullie dochter zo is open gebloeid. Wat ontzettend fijn dat jullie veel aan de tips hebben.
Ik wens jullie veel geluk en succes.
Warme groet,
Linda


Door Selina op 13 juli 2016

Mooi, helder en overzichtelijk beschreven. Ik lees graag over dit onderwerp, onder andere boeken van Elaine Ahorn. Fijn om nu ook een compact en praktisch naslagwerk te hebben waar al deze theorie gebundeld is. Zowel ikzelf als mijn kinderen zijn hooggevoelig en ik ben hen (en mijzelf) in de loop der jaren nog beter gaan begrijpen. Ik zie absoluut de mooie kanten van onze gevoeligheid; je zo verbonden kunnen voelen met iemand, je passie voelen stromen, intens kunnen genieten. Maar ik zie en ervaar ook de uitdagingen; de zwaartes die je kunt voelen, het snel overprikkeld raken, de worsteling met al deze (wisselende) gevoelens. Ik ben blij dat er aandacht is voor dit onderwerp en ik hoop dat al deze kinderen (en volwassenen) zich gezien en gehoord voelen, want dat is zo belangrijk. Maar bovenal dat een ieder er mag zijn met al zijn kwaliteiten en uitdagingen, want hooggevoelig zijn is niet raar of aanstellerij.
Mooi om te lezen met hoeveel passie jij je werk uitvoert Linda en hoeveel kennis jij hebt over dit onderwerp.
Ik ben zelf kindercoach (en SPH-er) en ik wil mij graag binnen mijn werk toespitsen op hooggevoeligheid. Jouw betrokkenheid bij dit onderwerp heeft mij hierbij zeker gestimuleerd.


Door Linda Peelen op 13 juli 2016

Dank je wel Selina, voor je mooie woorden, ik word er helemaal stil van ;-). Ik doe het met veel liefde, fijn te lezen dat je mede hierdoor gestimuleerd wordt je binnen jouw werk ook toe te spitsen op hooggevoeligheid. Ik wens je veel geluk en succes.
Lieve groetjes!


Door Fatima op 28 juli 2016

Beste Linda,
Wat een prachtig e-book. Wat een herkenning. Niet alleen herkenning in mijn HSK, maar ook voor mij als (hoogsensitieve) moeder. Diep in mijn hart weet ik heel goed hoe het zit en hoe het werkt, maar door de omgeving kun je als ouder nog wel eens aan het wankelen gebracht worden. Dit e-book geeft weer een boost. Dank!!!


Door Linda Peelen op 28 juli 2016

Wat ontzettend fijn te horen Fatima! Ik ben heel blij dat mijn e-book je zo'n boost heeft gegeven. Super leuk te horen.
Heel graag gedaan en alle goeds.
Lieve groet,
Linda


Door Anouschka op 26 augustus 2016

Ik heb het ebook gelezen en praktisch alles is voor mij herkenbaar. Ik wist alleen niet dat er 2 "soorten" hooggevoelige kinderen zijn. De teruggetrokken en de drukke. Mijn dochter is echt de teruggetrokkene en kijkt de kat uit de boom. Ze ziet overal gevaar in. Heeft ook (in mijn ogen) irrationele angsten. Toen mijn dochter nog net geen jaar oud was, vermoedde ik al dat ze hooggevoelig was, maar mettertijd werd het steeds duidelijker. Ik ben blij dat ik het ebook gelezen heb,dat betekent dat ik niet de enige ben en dat wat ik zie ook echt is.


Door Linda Peelen op 26 augustus 2016

Fijn dat je herkenning vindt in het e-book Anouschka! Dank voor je reactie. Lieve groet!


Door Vanessa op 10 september 2016

Heel herkenbaar allemaal! Ik heb toch wel enkele tips gelezen die we gaan proberen toe te passen. Door het boek heb je het gevoel dat je er niet alleen voor staat.



Door siska pekelder op 27 september 2016

hoi linda
ik heb je e-boek gelezen heb dit eigenlijk gedaan nadat ik al tal van andere boeken uit de bieb had verslonden
jouw boek gaf mij de bevestiging dat we goed bezig zijn met onze kleine meid
alle tips die er in stonden kwamen mij erg bekend voor
echt een eye-opener
dankjewel


Door Linda Peelen op 27 september 2016

Hoi Siska,
Wat ontzettend fijn dat jullie al zo goed bezig zijn met jullie kleine meid, super!
Veel succes en dank voor je bericht.
Lieve groet,
Linda


Door Sylvia op 2 oktober 2016

Een puzzeltje die op zijn plaats valt na het lezen van dit boek!!! Heel duidelijk en herkenbaar geschreven . Heel goed toepasbaar in het dagelijks leven. Dank je wel voor al je uitleg en goede tips en groetjes van een blije moeder


Door Linda Peelen op 3 oktober 2016

Wat ontzettend fijn Sylvia dat alle puzzelstukjes op zijn plek vallen. Heerlijk om te lezen. Veel geluk en alle goeds voor jou en je kind.
Warme groet, Linda


Door Bea Goedegebuur op 4 oktober 2016

Een heel bruikbaar boek! Ik heb het met plezier en verwondering gelezen. Verwondering, omdat ik er zoveel van mezelf in herkende. De tips zijn heel bruikbaar. Ik werk als begeleider passend onderwijs op een VO school in Rotterdam. Ook daar kan ik de tips heel goed gebruiken.


Door Linda Peelen op 4 oktober 2016

Dank voor je reactie Bea. Wat fijn te lezen dat je veel herkent en veel kan toepassen in je werk. Veel succes en geluk!
Lieve groet
Linda


Door Petra op 8 oktober 2016

Bedankt Linda!!
In onze zoektocht naar wat er aan de hand is met onze dochter durven we uit te spreken dat het voor ons duidelijk is dat er sprake is van hoogsensitiviteit.
Wat vonden we een herkenning in je boek!!


Door Linda Peelen op 10 oktober 2016

Graag gedaan Petra!
Fijn dat jullie herkenning vonden. Veel geluk en warme groet!
Linda


Door Ilse op 11 oktober 2016

Mijn zoon is 13, mijn dochter 5, wij hebben het alle 3. Jammer dat we vroeger als weirdo's beschouwd werden. Fijn om te lezen dat wij eigenlijk niet zo raar zijn. We hebben nog veel werk aan elkaar. Misschien is het lezen van dit wel een nieuwe stap...


Door Linda Peelen op 19 oktober 2016

Hooggevoelig zijn is zeker niet raar Ilse ;-). Fijn dat je nu het e-book in handen hebt en mogelijk vindt je het fijn meer gevoelige mensen te ontmoeten dat kan in de gratis Sterrekind Community http://community.praktijk-sterrekind.com/ Deel hier gerust je vragen of krijgt inspiratie.
Veel geluk voor jou en je gezin.
Warme groet,
Linda


Door Greta op 20 oktober 2016

Ik als oma heb veel kenbare dingen gelezen die passen bij onze kleindochter ,het drukke type.Er staan zeker bruikbare tips in .alvast bedankt.


Door Linda Peelen op 21 oktober 2016

Wat fijn dat je het e-book hebt gelezen Greta. Je kleindochter boft met zo'n oma ;-). Heel graag gedaan en fijn te horen dat de tips bruikbaar zijn voor jullie.
Warme groet,
Linda


Door Ellen op 13 november 2016

Hele duidelijke informatie dat de hele familie kan helpen om beter met het gevoelige gedrag om te gaan. Definitief een aanrader voor iedereen die voor een kind zorgt dat zich 'anders' gedraagd.



Door zorgjuf op 13 november 2016

Een zeer interessante uitgave!
Heb het alvast aangeraden aan enkele ouders.


Door Linda Peelen op 14 november 2016

Goed te lezen. Deel het e-book gerust. Succes en dankjewel.


Door Janine op 16 november 2016

Een fijn boek om te lezen. Herkenbaar voor een moeder van een HSP-er.
Altijd het gevoel gehad dat mijn jongste "anders" is. Zelf heb ik er goed mee leren omgaan, ook al duurde dat wel een paar jaar. Na twee kinderen die zich perfect volgens het boekje ontwikkelden was een huilbaby met allerlei trauma's en lichamelijke bijzaken echt wennen. Door naar mijn kind te kijken en te leren van zijn reacties weet ik nu meestal wel hoe ik hem het beste kan begeleiden, maar de omgeving vindt het soms wel eens lastig.
Zijn huidige juf in groep 4 dacht aan ADHD, en juist dit boek heeft mij geholpen om onderscheid te maken tussen HSP en ADHD. De Ritalin die bij wijze van spreken al klaar stond (grapje dus!) geschrapt... mijn kind heeft vooral baat bij begrip!
Ik ben er van overtuigd dat mijn kind er komt, daar waar hij dan ook thuis gaat horen later als hij groot is, mijn grootste zorg is echter de tussenliggende tijd. Hij is nu een vrolijk, open kind, en mijn wens is dat hij vooral heel gelukkig blijft. Het zou fijn zijn als meer mensen zich zouden verdiepen in HSP, en als het hen zou lukken om begrip voor deze bijzondere kinderen op te brengen. HSP-kinderen hebben zó veel toe te voegen aan elk gezin en aan elke klas, je moet het alleen wel kunnen zien!
Bedankt dus voor dit prachtige boek, een aanrader!!! Het heeft mij écht geholpen!!


Door Linda Peelen op 16 november 2016

Oh wauw Janine, dankjewel voor je berichtje. Het doet me erg goed te lezen dat mijn e-book je echt heeft geholpen. En wat ontzettend fijn dat je het onderscheid heb kunnen maken tussen HSP en ADHD, zo belangrijk dat hooggevoelige kinderen erkent worden. Heel veel succes voor jou en je gezin.
Lieve groet,
Linda

PS: mogelijk vind je het fijn deel te nemen aan de gratis Sterrekind Community. Daar vind je nog meer inspiratie en mogelijk tips. Alle goeds! http://community.praktijk-sterrekind.com/


Door Angelique op 25 november 2016

Hartelijk dank voor het boek. Het was interessant en op diverse punten zeer verhelderend om te lezen. Zeker nu we momenteel in een traject zitten waardoor we hopen te ontdekken hoe we onze dochter het beste kunnen leren begrijpen en helpen. Het grappige is dat ik er door een familie lid op geattendeerd werd dat onze dochter misschien wel hooggevoelig is. Hetzelfde familielid gaf ons ook de link van Sterrekind. Toen ik het boek eenmaal aan het doorlezen was, herkende ik er niet alleen (op sommige punten) mijn dochter in, maar ook mezelf! Dat geeft stof tot nadenken. Kortom: Bedankt voor het leerzame boek!


Door Linda Peelen op 25 november 2016

Heel graag gedaan Angelique. En wat fijn dat je jezelf er ook in herkend. Dan zullen er vast veel puzzelstukjes op z'n plek vallen. Alle goeds voor jullie.
Warme groet, Linda


Door Anique op 28 november 2016

Het e-book was voor ons een introductie. Het was makkelijk te lezen en riep veel herkenning op. Onze zoon van 4 begint net op school en worstelt daar erg mee. Zoveel indrukken en ze komen allemaal even hard binnen. Dit uit zich in oververmoeide boze (huil)buien en weer heel veel 'ongelukjes'. Hij is afwisselend in zichzelf gekeerd (doet alles in zijn hoofdje) of heel erg druk (voortdurend aan het zingen/praten/neuriën). Ik vind het lastig om hem zo te zien en soms moeilijk om hem hierin te begeleiden. Maar langzaam vinden we onze weg. Hij heeft gewoon de tijd nodig en gelukkig werkt de school en de docent mee aan een lange wenperiode.


Door Linda Peelen op 29 november 2016

Dag Anique, heel begrijpelijk dat het soms moeilijk is je zoon hierin te begeleiden. Pak zelf ook je rustmomenten en besef dat hij echt tijd nodig heeft om te wennen. Vooral in de Sinterklaastijd is het hectisch op school en voor alle (gevoelige) kinderen brengen deze extra prikkels veel onrust. Bouw ontspan-momenten in en zoek samen de natuur op, lekker opladen samen. Succes en mocht je vragen hebben stel ze gerust in de gratis Sterrekind Community http://community.praktijk-sterrekind.com/
Warme groet, Linda


Door meryem op 29 november 2016

ik heb een kind die hooggevoelig is veel punten wat inboek staat zei mijn zoontje ook dat hoort bij mij ik heb nog niet alles gelezen,en wij moeten de bozenbuien heel erg inhouden onderdrukke want word niet begrepen door de buitenwereld en als reaktie krijg je dan weer zo moeder die haar kind niet kan opvoeden maar de cursus is alleen voor rijke mensen enmet uitkering zouden we niet weten waar we het geld vandaan moesten halen bedankt voor de typs dus


Door Linda Peelen op 30 november 2016

Graag gedaan Meryem. Fijn te lezen dat je veel herkenning vindt in het e-book.
Warme groet,
Linda


Door Ester op 22 december 2016

Het is allemaal zo herkenbaar. Heel veel dingen pas ik al toe, maar toch fijn om te lezen dat ik op de goede weg zit. Gelukkig voel ik als hsp moeder mijn dochter redelijk aan. Toch is het altijd zoeken naar een manier waarop ze toch over haar blokkades heen stapt en nieuwe dingen leert en veel heeft ze al kunnen overwinnen en dan ben ik zo trots op haar. Maar soms kan ik echt boos en telleurgesteld zijn als ze de rem er op zet en dus weigert om iets te proberen. Ook omdat ik weet dat ze zichzelf een leuke tijd ontzeg. En ook omdat ze dan veel op mij lijkt, toen ik haar leeftijd was en dat vind ik soms confronterend. Maar over het geheel bekeken heb ik een dochter die lekker in haar vel zit en geniet van het leven. Daar kan ik dan ook weer van genieten


Door Erna op 3 februari 2017

Mooi en herkenbaar. Zou willen dat ze in het onderwijs er ook meer van op de hoogte zouden zijn. Dat zou erg helpen met de begeleiding van deze kinderen.


Door Cindy op 16 februari 2017

Een zeer compact boek,met heel herkenbare situaties,maar vooral fijne tips.
Leest heel vlot en alles is duidelijk verwoord.Als ze u zeggen dat u kind hooggevoelig is weet je eigenlijk niet echt wat het is en komt het best wel hard aan.We merkten ook vanaf dat hij naar school ging dat hij niet was zoals andere kinderen.Maar naarmate de jaren verstrijken aanvaard je zijn anders zijn en je staat er niet echt bij stil.Tot vorig jaar op zijn 10 jarige leeftijd,toen kreeg hij te maken met iets wat heel moeilijk te verwerken was,en wij konden echt niet tot hem doordringen.Dan hebben we besloten een therapeute te raadplegen,en die heeft dan de vaststelling gedaan aan de hand van allerlei tests.Van haar kregen we ook enkele tips over hoe we hem best benaderen in moeilijke situaties,en vooral hoe hij er kan mee omgaan.Echt een hele verademing om te weten dat hij helemaal niet abnormaal is,maar gewoon andere zorgen nodig heeft .En zoals Erna zegt,het zou echt een enorme hulp zijn dat ze er in de scholen ook meer van op de hoogte zouden zijn.Bedankt om jou boek toegangkelijk te maken voor iedereen.


Door Mayelle op 17 februari 2017

Heel erg fijn om te lezen! Fijn maar ook heel duidelijk geschreven.. en zooo herkenbaar! Bedankt!


Door Nulens Conny op 20 februari 2017

Dag Linda, ook wij hadden eerder het boek van Elaine Aron al gelezen. Nu wat jou boek zo interessant maakt is , is dat het zo beknopt is en je er vlug een voorbeeld of zo in terug vindt. Het is ook zeer herkenbaar. Wij wonen in belgië en daar zijn de scholen nog zeer weinig bezig met het psyche van een kind waardoor wij op zeer jonge leeftijd (8 maanden ) al te maken kregen met een overprikkeld en gefrustreerd kindje. Na zelf naslagwerk te doen en opzoekwerk te verrichten hebben wij dan zelf aan dokters en crèche en school een verslag kunnen aanbieden. Nu is ze momenteel 3.5 jaar en gaat ze naar de eerste kleuterklas in een freinetschool en begint het beter te gaan buiten haar vertrouwde omgeving thuis ook al is de reactie van de buitenwereld op haar overprikkeling soms nogal verkeerd waardoor het escaleert. Voor ons was en is het boekje ' draakje vurig' een handig tool om haar overprikkeling uit te drukken door middel van de gevoelsmeter. ( groene kleur, oranje kleur en rode kleur) werkt ook goed op school.Bedankt om het zo toegankelijk te maken want er is hier in scholen en zelfs bij specialisten nog veel werk om het herkenbaar en bespreekbaar te maken.
Mvg,
Conny


Door Andrea op 3 maart 2017

Fijn en helder boek. Mijn jongste is een sterrenkind, ze is zo mooi en puur, maar ook enorm kwetsbaar en gevoelig. Hoewel ik al het een en ander weet over nieuwetijdskinderen was het toch zinvol om het boek te lezen. Dank je


Door Valérie op 9 maart 2017

Dit e-book is zo herkenbaar en duidelijk. Het doet deugd om te zien dat je niet alleen bent en er toch een houvast is voor 'jouw woelwater'. Ik heb een HS zoontje van de actieve soort. Hoewel HS al meer aan naambekendheid heeft gewonnen, stoot deze 'soort' nog op veel onbegrip vind ik en wordt hij vlug als 'ambetant, luistert niet,...' gecategoriseerd. Ik heb de juffen dit ook laten lezen zodat hij minder onrustig is in zijn klas vol jongens (sowieso al drukker dus 😏). Bedankt ervoor!


Door Marjolijne op 9 maart 2017

Herkenbaar, prettig leesbaar#aanrader!


Door Gerda op 29 maart 2017

Linda,
Bedankt voor je e-book! Het is heel interessant om te lezen en een echte eye-opener. We gaan zeker met jou tips aan de slag! Dank je wel!

Plaats een reactie


*