Hooggevoelig kind?
40 tips om je kind te ondersteunen!

Page content

Hooggevoelig én moeder?

Hooggevoelig én moeder?

In mijn praktijk begeleid ik veel hooggevoelige kinderen. Veel moeders zijn zelf ook hoogsensitief (HSP).

Lang niet alle moeders zijn zich bewust van hun hooggevoeligheid. Ze zijn nog niet bekend met het begrip hoog sensitiviteit. Of hebben het pas bij hun kind ontdekt.

Soms verwijst een leerkracht een kind naar mij door, omdat die vermoedt dat het kind hoog sensitief is. Door middel van verschillende oefeningen leer ik het kind om te gaan met zijn hooggevoeligheid.

Piekeren en stress

Ik leer het kind bij zichzelf te blijven en om te gaan met de vele prikkels om hem heen. Kinderen gaan weer stralen, komen echt bij zichzelf en in hun eigen kracht. Het is een prachtig proces om te mogen begeleiden.

Vaak zie ik moeders zelf ook worstelen met hun eigen gevoeligheid, ze weten nog niet goed met deze eigenschap om te gaan. stress moederHierdoor piekeren ze veel, zijn snel vermoeid en raken gauw overspoeld door de wereld om hun heen.

Soms zit hun gevoeligheid hun echt in de weg. Doordat hun hersenen de vele prikkels veel grondiger verwerken, kost een gewone dag vaak veel energie voor een HSP-er.

Ontspannen is vaak lastig voor een moeder die soms ook nog eens perfectionistisch is. Er ontstaat spanning en stress.

Hooggevoeligheid? Hoe ga je ermee om? 

Hooggevoelig zijn is een karaktereigenschap, 15 tot 20 procent van de bevolking is hooggevoelig en het kan echt een mooie kwaliteit zijn als je er ‘goed’ mee om weet te gaan.

Maar hoe ga je hier nu goed mee om?

In mijn online cursus leer ik jou en je kind door middel van verschillende basis oefeningen beter om te gaan met je gevoeligheid. Zo leer je hoe je bij jezelf blijft, meer zelfvertrouwen krijgt, om te gaan met de vele prikkels om je heen en wat je kan doen als je overprikkeld bent.

gevoelig opvoeden

Kom samen met jouw kind tot bloei

Kortom, een prachtige en complete basis cursus om jou en je kind (weer) te laten stralen, zodat jullie samen in je kracht komen.

Wees lief voor jezelf en gun jezelf deze stap om echt jezelf te zijn.

Ik hoop je te mogen verwelkomen. Klik hier voor meer informatie

Lieve groet,
Linda

GRATIS E-BOOK
Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen!
Wij hebben ook een hekel aan spam
Linda Peelen
Linda is trotse moeder van een zoon, pedagoog en heeft sinds 2004 haar Praktijk Sterrekind. Ze geeft kindertherapie aan (hooggevoelige) kinderen en biedt ondersteuning op sociaal-emotioneel gebied. Linda is auteur van de online cursus 'Hooggevoelig kind? Start bij de basis!' voor hooggevoelige kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken.

Comment Section

2 reacties op “Hooggevoelig én moeder?


Door Kim op 10 mei 2016

Klinkt heel interresant!! En weet zeker dat ik en mijn 2 kinderen hier heel veel aan kunnen hebben. Doordat ik mede door mijn overgevoeligheid thuis ben komen te zitten en nu geen salaris of uitkering heb is t nu even financieel niet mogelijk om deel te nemen…maar hou het in mijn achterhoofd zo snel het wel mogelijk is. Goed werk wat je doet! Gr. Kim.


Door Linda Peelen op 13 mei 2016

Dank je wel Kim. Ik wens je veel sterkte en kracht. Ik hoop dat je snel hersteld. Alle goeds en warme groet, Linda

Plaats een reactie


*