arrow_drop_up arrow_drop_down

Help je kind ontspannen in een 

wereld vol prikkels

Praktische cursus: meer balans, rust en verbinding 

met je kind

We leven in een maatschappij die bol staat van de prikkels, de 24-uurs maatschappij raast maar door. Voor veel ouders is het lastig om zelf rust en ontspanning te pakken en te bieden aan hun kinderen.

Uit recente onderzoeken blijkt dat 1 op de 3 kinderen lijdt aan stress en angst. En ook kinderen hebben helaas steeds vaker last van een burn-out.


Artsen zien steeds vaker kinderen met klachten, die na onderzoek gezond blijken, maar echt uitgeput en oververmoeid zijn.

Kinderen die kampen met klachten, zoals onverklaarbare buik- en hoofdpijn, (in)slaapproblemen, angsten, somberheid, boos of agressief gedrag.


Er wordt een grote druk op kinderen (en op ouders) uitgeoefend. De voortdurende stroom van prikkels via internet, televisie en mobiele telefoons, een veeleisende omgeving, verplichtingen bij sportclubs en op school.


Reden voor mij om mijn jarenlange kennis en ervaring te bundelen, zodat ouders en kinderen leren hoe te ontspannen. Want door een ontspanning levenshouding voorkom en los je vele klachten op!

Ben je op zoek naar meer rust in je gezin? 

Wil jij een ontspannen kind? 

Ik geloof dat ieder kind ontspannen door het leven kan gaan. Door allerlei gebeurtenissen of ervaringen kan je kind uit balans raken, Denk aan een echtscheiding, gepest worden, prestatiedruk op school, conflicten thuis of op school, ziekte, het overlijden van een dierbare, afwijzing enzovoorts. Maar dus ook die voortdurende stroom van prikkels via social media en verplichtingen zorgen voor een disbalans bij een kind. Ook artsen zien dit verband.  


In deze cursus leer en ontvang je: 


 • Praktische tips voor een ontspannen gezinsleven
 • Handvatten om stress te voorkomen
 • Te stoppen met piekeren en malen
 • Hoe je je hoofd leeg kan maken
 • Gedachten om te zetten naar positieve en helpende gedachten
 • Verdrietige gevoelens te voelen, een plekje geven en los te laten
 • Hoe je kan ontspannen
 • Tips om rust in huis te creëren
 • Hoe je kind beter kan in- en doorslapen
 • Meer verbinding met je kind
 • De cursus is gericht op het hele gezin, zowel voor jou als ouder/opvoeder als voor je kind(eren)
 • De cursus is ook gericht op pubers!

Wat leer je in deze online cursus? 

Stress is gezond, echter niet te veel!

Te prikkels kunnen stress veroorzaken, maar een kind heeft ook prikkels nodig om uitgedaagd te worden en zich te kunnen ontwikkelen. Stress uit zich bijvoorbeeld in: boosheid, angst, onverklaarbare buik- en hoofdpijnklachten of slaapproblemen. TIjdens de cursus krijg je inzicht in wat stress is, hoe het werkt in je lichaam en hoe je het herkent bij je kind. Ook krijg je info over ons veroudere brein die helaas vaak met een stressreactie reageert op de vele prikkels om ons heen. Hierdoor leer je inzien dat ontspanning echt noodzakelijk is voor je brein en dat van je kind.

Lekker ontspannen leven, maar hoe?

Zodra je weet hoe het werkt met stress wil je dolgraag een ontspannen leven voor je kind en jezelf. Vaak is ons lichaam helemaal verleerd hoe het kan ontspannen. De cursus staat bol van met tips hoe je binnen jouw gezin meer ontspanning kan creëren en hoe je stress kan voorkomen. Ga samen met je kind aan de slag met een prachtige door mij ingesproken audio waardoor je zowel je hoofd als je lichaam leert ontspannen.

Tips voor een puber! 

De cursus is geschikt voor alle leeftijden. Maar speciaal voor pubers extra aandacht, want op school worden er veel eisen aan jongeren gesteld. Daarnaast ervaren jongeren veel afleiding door de smartphones en andere informatiestromen. Veel sensitieve kinderen zijn perfectionistisch en leggen de lat erg hoog voor zichzelf. Ik ontmoet veel jongeren die door deze drukwordende maatschappij klachten ontwikkelen, zoals een negatief zelfbeeld, onverklaarbare buik- of hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en negatieve gedachtenpatronen. In deze cursus leer je jouw puber (weer) in contact brengen met zijn lichaam en gevoel, zodat hij op een ontspannen manier het leven kan leven! 

Leren lichaam en geest te ontspannen!

Veel kinderen voelen niet als ze overprikkeld raken en moeten leren voelen en leren ontspannen. Hoe je dat doet leer ik je graag. Daarbij ontvang je een door mij ingesproken audio waarin je kind leert zijn hoofd en lichaam te ontspannen. Je ontvangt tientallen basistips voor een ontspannen gezinsleven en leert hoe je stress kan voorkomen. 

Ontspanning gericht op adem en lichaam

Door een juiste ademhaling komt je lichaam en geest tot rust en in balans.  Met behulp van makkelijke oefeningen leer je een kind bewust te worden van zijn ademhaling en hoe het rustig en ontspannen kan ademhalen. In een video leer ik je hoe je de voeten van je kind kan masseren, zodat je kind kan ontladen. In een door mij ingesproken audio neem ik je in een ontspanningsoefening mee op reis naar het strand. En krijg je een korte kinderyoga oefening te zien. 

Ontspanning gericht op het hoofd

Je leert hoe je piekeren en malen kan stoppen. Hoe je nare en vervelende beelden uit je hoofd kan krijgen, En hoe je verdrietige gevoelens een plekje kan geven. Al deze tips en oefeningen zijn geschikt voor een kind, jongere als ook voor jou als ouder/opvoeder. 

Inslaapproblemen

Ik ontmoet met regelmaat kinderen (en ouders) die ontzettend moe zijn, maar zoveel moeite hebben met in- en doorslapen. Hun hele lichaam en hoofd heeft moeite om te ontspannen. Door de hele cursus heen leer ik je hoe je kan ontspannen en ik geef je tips bij in- en doorslaapproblemen, zodat ook jij straks weer kan genieten van een heerlijke en zo noodzakelijke nachtrust. 

Tips voor jou als opvoeder

Wij als ouders vervullen een voorbeeldfunctie. Onze kinderen kopiëren ons gedrag. We spelen hier dus een belangrijke rol in gezien wij het voorbeeld voor ons kind zijn. Hoe sta jij zelf in het leven? Pak jij rustmomenten? Kan jij goed ontspannen? Leef jij in het nu en met aandacht? In deze cursus geef ik je hier veel tools voor! 

Aan de slag

Ook ik moet eerlijk bekennen dat het voor mij naast mijn gezin en mijn werk als pedagoog, psychosociaal therapeut, blogger en schrijfster van online cursussen soms best een uitdaging is om het ideale ritme altijd vol te houden. Maar het helpt zo ontzettend goed om te weten wat ik nodig heb en wat ik kan doen om die rust en ontspanning weer te creëren en te voelen. Wil je ook meer balans, rust en verbinding voor jezelf en met je kind(eren)? Doe dan mee en schrijf je in, gun jezelf en je gezin dit bewustzijn!

Over Linda

Mijn naam is Linda, trotse moeder van twee zonen, pedagoog én hoogsensitieve vrouw. In 2004 ben ik gestart met Praktijk Sterrekind. Het begrip hoogsensitiviteit was nog zeer onbekend. Voor zover ik kon ontdekken was ik één van de eerste (of misschien wel de enige) in Nederland die sensitieve kinderen begeleidde. Vanuit alle hoeken van het land, zelfs uit België, kwamen ouders met hun kind naar mijn praktijk.


Gericht op het begeleiden van hoogsensitieve kinderen en het geven van rouw- en verliestherapie heb ik aan honderden kinderen en ouders hulp geboden. Zowel individueel als in groepen en op opvoedkundig en sociaal-emotioneel gebied.


Veel kinderen en ouders lopen vast, zijn niet happy en raken overprikkeld door de hectische maatschappij. Voor mij de reden al mijn ervaring en kennis te bundelen in deze praktische cursus gericht op ontspanning. Veel problemen kunnen worden opgelost door meer balans, rust en verbinding bij zowel ouders als kind.  Ontspanning van hoofd en lichaam, op een speelse en praktische manier. Het is een prachtig naslagwerk voor alle momenten in een mensen leven die meer aandacht en ontspanning nodig hebben!

Deze cursus is een mooi vervolg op de cursus ‘Hooggevoelig kind? Start bij de basis!’ Makkelijk leesbaar en de oefeningen en tips zijn goed toe te passen in je dagelijkse leven en dat van je kind(eren). Echt verrassend!

Karin Kolstee, moeder van Myrthe 10 jaar en Jurre 8 jaar

Hoe gaan we precies te werk?

Klik hieronder op 'Ik wil meedoen!'. Je komt dan in een betaalpagina. Zodra je betaling is verwerkt ontvang je een mail met je eigen inlogcodes. Vanaf dat moment heb je toegang tot de online cursus en de Sterrekind Community. Je vindt de cursus in de Community onder menu Info & Cursussen. Indien je al toegang hebt tot de Sterrekind Community kan je inloggen met je vertrouwde gegevens en heb je na betaling ook toegang tot de online cursus. De cursus bestaat uit 10 hoofdstukken met submenu's en staat vol van de tips, oefeningen zowel audio als video en handvatten voor jou en je gezin. 

Wat een mooie cursus ‘ontspannen’ in een tijd dat we als maatschappij door razen, de lat hoog leggen voor ons zelf en voor anderen. Wanneer wij (ouders) niet de rust kunnen vinden en van onze kinderen verwachten dat ze meedoen in deze snelle wereld, lopen onze kinderen continu op hun tenen.

Als we doorgaan hebben we het risico dat we onze kinderen overvragen.

We gunnen onze kinderen het beste en zijn trots op wat onze kinderen bereiken. Maar hoe cruciaal is ontspannen voor kinderen (en onszelf) om alles uit zichzelf te kunnen halen en daarvan te kunnen genieten? In jouw cursus wordt dit goed duidelijk, in het bijzonder voor kinderen die hooggevoelig zijn.

Ik ben zo blij dat je met deze cursus mij een spiegel voorhoud, mijn gedrag is het voorbeeld voor mijn kinderen. Deze cursus geeft alleen mij al nieuw inzicht en bewustwording dat ik rust moet vinden om te genieten van het leven. Ook ik leg de lat erg hoog, voor mijzelf en voor anderen! Ik weet mijn kracht, mijn sterke kanten van mijn karakter, maar ook mijn valkuilen en nadelen van mijn perfectionistische eigenschap. Ik maak mij zorgen als ik naar onze dochter kijk die mijn karakter heeft. De cursus geeft mij de bevestiging dat ik samen met haar en haar vader (mijn man) de juiste keuzes mag maken voor onze dochter, waardoor zij ontspannen kan genieten van activiteiten en succeservaringen in het leven krijgt! Alleen hierdoor kan zij groeien tot een prachtige vrouw die stevig en vol zelfvertrouwen in het leven staat. Wij weten wat zij nodig heeft, waar haar uitdagingen liggen en haar grenzen. Ook al vind ik het soms moeilijk wat de omgeving van onze keuze voor onze kinderen vinden.

Ik kan deze cursus zeer aanbevelen, zelfs voor ouders van kinderen die niet hooggevoelig zijn. Ik denk dat de essentie van deze cursus ontzettend belangrijk is voor alle kinderen en hun ouders!

Er zitten waardevolle oefeningen in om zelf weer even bewust te worden van je gedrag, maar ook het moment van de oefening dat je even alle aandacht, 1 op 1, aan je kind besteedt. Kinderen verdienen dat momentje samen met ons om samen te leren omgaan met drukte, stress en prikkels.

En als mijn dochter en ik dat onder de knie hebben kunnen we nog meer genieten en staat de spanning minder op de voorgrond!

Bedankt lieve Linda!

Ellen, moeder van drie kinderen (2, 5 en 7 jaar)

Online Community

Zodra je deelneemt aan de cursus krijg je meteen toegang tot de openbare Sterrekind Community. En kan je gebruik maken van de besloten groep ‘Help je kind ontspannen’. Hier ontmoet je andere deelnemers, kan je ervaringen uitwisselen en vragen stellen. Het voordeel van deze Community is dat je veel steun aan elkaar hebt, elkaar motiveert en kan adviseren, die (h)erkenning bij elkaar vinden is ontzettend fijn! Een fantastische plek waar je wordt omringt door gelijkgestemde mensen.

Voor wie is deze cursus precies bedoeld?

De cursus is ontwikkeld voor ouders en kinderen die meer balans, rust en verbinding voor zichzelf, hun kind en dus het hele gezin. 


Herken je één of meerdere signalen bij jezelf of je kind dan is het zeker aan te bevelen te starten met de cursus: 


 1. Angstig
 2. Sombere en/of depressieve gevoelens
 3. Onverklaarbare buik- en hoofdpijnklachten
 4. Slaapproblemen
 5. Vatbaar voor infecties, regelmatig ziek zijn
 6. Veel plassen en/of in broek plassen
 7. Boos of zelfs agressief gedrag
 8. Verslavingsproblemen, denk aan games en social media
 9. Afwerend gedrag, geen contact willen

Dit zijn vaak stressreacties en het is dus echt noodzaak je lichaam en hoofd die ontspanning te gaan bieden, zodat de stress geen verdere en blijvende klachten kan veroorzaken. En dat leer ik je graag! 

“Mijn zoon Sam van 6 jaar komt regelmatig overprikkeld (boos en verdrietig) uit school. Tijdens deze online cursus werd ik me vooral weer bewust van het feit dat een kind gedrag spiegelt. Door zelf ontspannen te zijn ervaart mijn kind ook minder stress. Door samen te investeren in het nemen van rustmomentjes, yoga oefeningen en andere tips van Linda is de harmonie weer wat terug aan het keren! Het is erg fijn om samen te ontdekken hoe we kunnen ontladen. De boze buien zijn veel minder geworden bij Sam. Dank je Linda!

Christel Veldkamp, moeder van Sam 6 jaar en Noor 4 jaar

Ervaringen van deelnemers:

“Mijn puber dochter maakte een vervelende en verdrietige periode door na de scheiding van haar vader en mij. De oefeningen hebben haar meer rust gebracht. Ze piekert minder en weet nu wat ze kan doen als ze een vol hoofd heeft. Tijdens het mailcontact met Linda kreeg ik handvatten om mijn dochter te ondersteunen in dit proces. Mijn dochter heeft met Linda geskypet en geleerd haar emoties een plekje geven. Dank je wel Linda.”

Ingrid, moeder dochter 14 jaar

“Linda heeft ons veel inzicht gegeven in het belang van een ontspannen leven. Onze middelste zoon sliep al jaren niet goed. Hij was angstig, dacht over echt alles na en had veel last van zijn buik. Het ziekenhuis kon niets vinden en raadde ons aan zeker met Linda aan de slag te gaan. De vele tips en oefeningen die Linda geeft in haar cursus hebben eigenlijk ons hele gezin rust gebracht. Er is veel meer ruimte en aandacht voor elkaar. En met onze zoon gaat het goed, zelden nog last van zijn buik en slaapt goed en lacht weer!”

Yvonne, moeder van drie (7, 9 en 12 jaar) 

“Voor onze dochter van 8 jaar hebben we de cursus gevolgd. Ze had last van woede en angstaanvallen. De cursus was een echte eyeopener voor mij. Als vader raasde ik maar door en had vaak last van hoofdpijn en soms zelf sombere gevoelens. Ik ben me echt bewust geworden dat het noodzakelijk is om rust te nemen en je brein ontspanning te gunnen. We hebben ons leven anders ingericht, nemen op tijd pauze en tijd voor elkaar. Onze dochter zit nu lekker in haar vel, is soms wel eens boos, maar de extreme woede en angstaanvallen zijn gelukkig verleden tijd.”

Martin, vader Bo 10 jaar

Nog even op een rijtje: wat krijg je precies als je deelneemt?

Je ontvangt de gehele cursus 'Help je kind ontspannen in een wereld vol prikkels. Een praktische cursus; meer balans, rust en verbinding met je kind'. 


De gehele cursus is gericht op het ontspannen van je lichaam en je hoofd. Deze staan met elkaar in verbinding. En het is belangrijk hier balans in te krijgen. 


Het is een makkelijk toe te passen binnen het gezin en bevat zowel theorie als praktijk. Door middel van de vele tips, verschillende video's en audio's leer je een ontspannen leven te leven. 

Je leert dat je een goede ouder bent als je jouw kind goed kent en weet wat het nodig heeft om zich te ontspannen en comfortabel te voelen.

Je leert wat stress is, hoe het ontstaat en waarin het zich uit. Je leert het herkennen bij jezelf en je kind. 

Je kind en jij leren voelen wanneer prikkels te veel worden en hoe je kan ontspannen. 

Je leert makkelijk toepasbare ademhalingsoefeningen en weet straks hoe je de voeten van je kind kan masseren, zodat die zich heerlijk kan ontspannen. 

Je leert te stoppen met piekeren, gedachten tot rust te brengen en hoe je gevoelens kan accepteren. 

Maak hieronder je keuze!

De online cursus

Alle downloads

24/7 toegang

Sterrekind Community

2 x mailcontact Linda

1 Skype sessie Linda 30 m

Basic

€ 129,- 

Ja

Ja

Ja

Ja

X

X

Personal

€ 219,-

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Veelgestelde vragen over de cursus

Wat heb ik nodig om de online cursus te kunnen volgen?

Je hebt een apparaat nodig zoals; een pc, laptop, tablet of smartphone, waarmee je op internet kan en video’s kunt afspelen.

Hoe betaal ik? En kan ik dan direct starten met de online cursus?

Je betaalt door op de knop “Ja, ik wil starten” te klikken. Je komt dan in een betaalpagina. Zodra je betaling is verwerkt (wacht even tot de pagina is verwerkt), ontvang je een mail met je eigen inlogcodes. Vanaf dat moment heb je toegang tot de online cursus en de Sterrekind Community. Je vindt de cursus onder Info & Cursussen. Indien je al toegang hebt tot de Sterrekind Community kan je inloggen met je vertrouwde gegevens en heb je na betaling ook toegang tot de online cursus.

Wat gebeurt er als ik even geen tijd heb, kan ik de online cursus later volgen?

Dat kan zeker. De online cursus blijft altijd beschikbaar en je volgt de cursus op een voor jou geschikt moment.

Is deze cursus alleen voor hoogsensitieve kinderen? Of is de online cursus voor alle kinderen en ouders?

De online cursus is voor alle kinderen en ouders geschikt. Veel kinderen in deze tijd ervaren een overload aan prikkels en hebben behoefte aan ontspanning. Ontspanning is van levensbelang voor alle kinderen. Voor hoogsensitieve kinderen is het helemaal van belang gezien zij prikkels in wel tien varianten kunnen verwerken en kinderen zonder hoogsensitiviteit nemen vaak in twee a drie varianten waar.

Waarin verschilt de online cursus van Linda’s individuele begeleiding in Praktijk Sterrekind?

De kennis en informatie die Linda in de online cursus met je deelt is het hetzelfde als hetgeen ze ouders en kinderen in Praktijk Sterrekind leert. De enige verschillen zijn voor veel ouders grote voordelen. Een groot voordeel voor veel ouders is dat je de online cursus in je eigen tijd en tempo kan volgen. Als ouder hoef je niet naar Praktijk Sterrekind in Friesland te komen of een andere praktijk te bezoeken. Voor veel mensen is de financiële investering ook een prettig voordeel. De online cursus is vele malen goedkoper dan de één op één begeleiding in Praktijk Sterrekind of een andere praktijk. Mocht je behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding door Linda, kies dan voor het Personal Traject, zodat Linda jou die ondersteuning kan bieden. Een laatste erg leuk verschil is, is dat je ervaringen uit kan wisselen met andere deelnemers in een besloten groep van de openbare Sterrekind Community (lees hieronder).

Wat is de Sterrekind Community?

Zodra je deelneemt aan de cursus krijg je meteen toegang tot de openbare Sterrekind Community. En kan je gebruik maken van de besloten groep van deze cursus. Hier ontmoet je andere deelnemers, kan je ervaringen uitwisselen en vragen stellen. Het voordeel van deze Community is dat je veel steun aan elkaar hebt, elkaar motiveert en kan adviseren, die (h)erkenning bij elkaar vinden is ontzettend fijn! Een fantastische plek waar je wordt omringt door gelijkgestemde mensen.

Hoeveel tijd besteed ik aan deze cursus?

Leren én groeien kost tijd. Je kan zelf bepalen hoeveel tijd je aan de oefeningen besteedt. Als je er echt serieus voor gaat kan je het zeker redden met ruim twee uur. Dit betekent dat je in die tijd de theorie leest, audio’s luistert, video’s kijkt én alles met je kind oefent. Mensen die snel leren en informatie makkelijk tot zich nemen kunnen dit in een kortere tijd. Je hoeft de cursus niet in één keer af te werken, je kan inloggen wanneer je wilt. Zie de cursus als een mooi naslagwerk die je altijd kan raadplegen tijdens de verschillende fases die je samen met je kind doorleeft. Het is een mooie investering voor jou en je kind.

Kan ik dit als ouder aan mijn kind leren? Ben ik daar wel geschikt voor?

Ja, natuurlijk! Jij bent zijn of haar ouder, je kind vertrouwt jou. Het is een prachtig proces om samen door te gaan. De oefeningen zijn duidelijk beschreven, met audio en/of video. En mocht je vragen hebben, kan je altijd gebruik maken van de besloten groep binnen de openbare Sterrekind Community. Geen zorgen, doordat jij dit zelf leest, oefent en leert kan je meer verbinding maken met je kind en word jij als ouder een ontspannen ouder!

Ik ben niet zo’n lezer. Is de cursus wel geschikt?

Ieder kind en ieder mens leert anders. Om die reden maakt Linda in de cursus gebruik van verschillende media. Ze brengt de informatie over door middel van: tekst op schrift, audio, video, foto en je kan jouw ervaringen delen in de (besloten groep van de) Sterrekind Community. Zo hoef je geen ‘echte’ lezer te zijn, iedereen kan positieve resultaten behalen met deze cursus.

Is een online cursus niet onpersoonlijk?

Het online volgen van de cursus heeft vele voordelen, zo leer je in je eigen tijd en tempo. Je doorloopt zelf ook een groeiproces samen met je kind, dat maakt het juist persoonlijk. Daarnaast heb je de mogelijkheid persoonlijk contact te hebben met andere deelnemers via de openbare Sterrekind Community. Je kan gebruik maken van de besloten groep van de cursus. Het voordeel van deze Community is dat je veel steun aan elkaar hebt, je elkaar motiveert en elkaar kan adviseren. Die (h)erkenning bij elkaar vinden is ontzettend fijn! Een fantastische plek waar je wordt omringt door gelijkgestemde mensen.

Kan ik met mijn vragen bij Linda terecht?

Via de Sterrekind Community leest Linda mee en beantwoordt ze ook regelmatig vragen van deelnemers. Deelnemers uit het Personal Traject krijgen haar directe e-mailadres, mogen haar mailen en Linda beantwoordt hun vragen persoonlijk. Mocht je behoefte hebben aan extra en persoonlijke ondersteuning kies dan voor het Personal Traject.

Mijn kind is zo druk en klaagt over een vol hoofd. Is deze cursus geschikt?

Kinderen die te veel prikkels ervaren klagen vaak over een vol hoofd. Hun hoofd zit soms zo vol dat ze om te ontladen heel druk gedrag laten zien. Ze ontladen door te bewegen, praten, knabbelen op een mouw enz. Het is van belang dat je kind leert hoe hij of zij zijn emmertje weer kan legen. Dat je kind leert hoe te ontspannen en dat leer ik je graag in deze cursus. Het staat bol van de tips, handvatten en oefeningen om meer balans, rust en verbinding binnen het gezin te creëren.

Ik heb een puber in huis. Is deze cursus ook geschikt voor pubers?

Linda heeft haar jarenlange ervaring en kennis, ook met pubers, voor je gebundeld in deze online cursus. Er staan verschillende oefeningen in die ook zeer geschikt zijn voor jongeren. Veel jongeren hebben last van een vol hoofd, piekeren en malen. In de cursus leren pubers hoe ze hier mee om kunnen gaan. En hoe ze verdrietige en/of nare gedachten/gevoelens kunnen loslaten.

Ik vind het best een pittig bedrag.

Het is een investering in jezelf en je kind. Als je kiest voor individuele coaching of therapie dan kost zo’n traject je velen malen meer. Met de online cursus heb je geen reistijd en reiskosten. Het is een mooie investering voor jou en je kind die je een leven lang kan raadplegen.

Ik hou niet van zweverigheid en ben praktisch ingesteld. Is dit wel geschikt voor mij en mijn kind?

De online cursus is een mooie mix van theoretische en praktische kennis. Juist door een combinatie van verschillende oefeningen die voortkomen uit een holistische visie, waar het lichamelijke en geestelijke samenkomt, kan je jouw kind dat bieden waar hij zo’n behoefte aan heeft. Linda is zelf erg ‘down to earth’, en merkt dat deze combinatie van oefeningen veel oplevert. Stel je ervoor open en ervaar meer balans en rust bij je kind. De hele online cursus is heel praktisch en toepasbaar in jouw drukke (gezins)leven.

Is de cursus alleen voor moeders? Of ook voor vaders, oma’s en opa’s…?

De online cursus is geschreven voor iedereen die interesse heeft in meer ontspanning is zijn of haar leven. Het is voor kinderen en ouders/verzorgers geschreven, maar heel makkelijk toe te passen voor alle geïnteresseerden. Ook professionals kunnen de online cursus gebruiken en de vele tips toepassen binnen hun werk met kinderen.

Voor welke leeftijd is de cursus geschikt?

De online cursus is voor alle leeftijden geschikt en te gebruiken vanaf 0 t/m 100 jaar. Er staan vele tips in die je ook bij jonge kinderen toe kan passen. Het is fijn om de oefeningen eerst samen met je kind te oefenen. Daarna kunnen kinderen vanaf 4 jaar het heel goed, in het begin onder begeleiding, zelfstandig toepassen. Kinderen vanaf 7 jaar vinden het heel fijn de audio’s zelf te luisteren. Uiteraard is het afhankelijk van het niveau van je kind, maar alle oefeningen zijn in ieder geval goed samen uit te voeren.

Ik werk als professional met kinderen en jongeren. Is de cursus voor mij geschikt?

Heel geschikt! Er zijn veel kindertherapeuten, kindercoaches en leerkrachten die deelnemen aan de cursus. Je kan de theorie en alle oefeningen heel goed toepassen in je praktijk en met een creatieve geest kan je het goed ombuigen voor de kinderen in de klas. En mocht je dat ‘ombuigen’ lastig vinden stel dan je vragen in de Sterrekind Community, er zijn al veel leerkrachten die verschillende oefeningen met positief resultaat toepassen in de klas.

Staat je vraag er niet bij?

Blijf er niet mee zitten en neem gerust contact op via vragen@praktijk-sterrekind.com